Af Ritzau - 05/03-17 17:00; Opdateret: 05/03-17 17:39

Hurtig sprinter vinder fransk spurtduel i Paris-NiceHurtig sprinter vinder fransk spurtduel i Paris-Nice

Arnaud Demare slog landsmanden Julian Alaphilippe i en spurt på 1. etape af Paris-Nice.

storybild

Arnaud Demare var stærkest på afslutningen af 1. etape i Paris-Nice. Han snuppede etapesejr og førertrøje. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Sylvain Thomas)

Efter en medrivende og forblæst 1. etape af cykelløbet Paris-Nice endte det i en spurtduel mellem franskmændene Arnaud Demare (FDJ) og Julian Alaphilippe (Quick-Step).

I den duel var sprinteren Demare hurtigere end alsidige Alaphilippe.

De to rykkede fra den store udbrydergruppe på den sidste skarpe bakke godt en kilometer fra mål og satte resten af udbruddet med ni sekunder inden målstregen.

Tidligt på etapen blev feltet sprængt i flere stykker i det omskiftelige vejr, og udskilningen fortsatte i flere tempi.

Da grupperne fik etableret sig, var der en stor gruppe i front på 25-30 mand, en større forfølgergruppe i samme størrelse og et felt længere tilbage.

I forreste gruppe sad nogle af etapens forhåndsfavoritter i Alexander Kristoff (Katusha), André Greipel (Lotto Soudal) og Marcel Kittel (Quick-Step) samt enkelte klassementfolk som Quick-Step-folkene Dan Martin og Julian Alaphilippe.

I gruppen efter sad der store navne som Alberto Contador (Trek) og Richie Porte (BMC) samt danskerne Magnus Cort (Orica-Scott) og Lars Bak (Lotto Soudal).

Afstanden mellem grupperne lå længe i omegnen af et minut, og mens sidevinden, styrt og punkteringer gjorde livet surt i forfølgergruppen, gik samarbejdet rimelig glat forrest.

Da der manglede 15 kilometer, begyndte forfølgerne at hente lidt af forspringet, men det blev aldrig tæt.

De forreste trådte igennem frem til den svære spurt, og det kostede blandt andre Kittel, Greipel og Bryan Coquard, som faldt fra nogle kilometer fra mål.

Kristoff røg af på den sidste bakke, hvor kun Demare af sprinterne kunne følge Alaphilippes ryk.

Bak og Cort kom dryssende ind med resterne af forfølgergruppen som de eneste danskere, der ikke smed mere end 16 minutter sammen med hovedfeltet.

Jakob Fuglsang (Astana), som havde kig på at gøre det godt i klassementet, er dermed kørt agterud i den samlede stilling.

Det samme er Christopher Juul-Jensen (Orica-Scott), Michael Mørkøv (Katusha) samt Michael Valgren og Matti Breschel fra Astana.

Sidstnævnte røg også af feltet og endte med at tabe 18 minutter og 43 sekunder til etapevinderen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Det skal stoppes: Røngtenstråler,...
bt.dk
Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx