Af Ritzau - 17/08-16 15:09; Opdateret: 17/08-16 15:33

FCK sælger Delaney til Werder Bremen til nytårFCK sælger Delaney til Werder Bremen til nytår

Thomas Delaney kan være med hos FCK, når klubben gennem efteråret skal spille et europæisk gruppespil.

storybild

Thomas Delaney skifter til Werder Bremen om fire og en halv måned. (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye)

Landsholdsspilleren Thomas Delaney har fremtiden på plads.

Til nytår skifter han FC København ud med den tyske bundesligaklub Werder Bremen. Det bekræfter FC København på sin hjemmeside.

Dermed har FCK bedre tid til at finde en erstatning for Delaney, som klubben også får gavn af i efteråret, hvor der skal spilles enten Europa League- eller Champions League-gruppespil.

- Det her er en win-win løsning for alle parter. Vi har længe vidst, at Thomas har ambitioner om at prøve sit talent af i en større liga, og han fortjener om nogen at få muligheden for det.

- Samtidig har vi haft et stort ønske om at have Thomas i vores trup i et spændende og vigtigt efterår for klubben i både Superligaen og Europa. Derfor er vi meget glade for, at vi i fællesskab med Thomas og hans rådgivere har kunne nå frem til den her løsning, siger Anders Hørsholt, der er administrerende direktør i selskabet bag FCK.

Manager Ståle Solbakken er sikker på, at Thomas Delaney sagtens vil kunne præstere i efteråret, selv om han ved, at han ikke er i FCK efter nytår.

- For nogle spillere kunne det være en udfordring at holde motivationen i en klub, når man ved, at man skal videre snart, men sådan er det ikke med Thomas.

- Han viser dag efter dag, at han er topprofessionel og mere end 100 procent loyal over for sin klub og sine holdkammerater. Det vil han også vise i efteråret, siger Ståle Solbakken, der allerede har afløseren i truppen.

- Det giver os en sikkerhed i nogle meget vigtige kampe i efteråret, og vi får mulighed for at spille Jan Gregus ind på holdet uden et tidspres, siger Solbakken.

24-årige Thomas Delaney har spillet for FC København i hele sin professionelle karriere, og han har spillet mere end 200 førsteholdskampe for klubben.

Siden Åge Hareide blev dansk landstræner har Delaney også huseret fast på den centrale midtbane i landsholdstrøjen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx