30/09-14 22:52

Lucas Andersen pynter på dansk Cypern-historikLucas Andersen pynter på dansk Cypern-historik

Det blev tirsdag til en dansk scoring i Champions League, da Ajax-spilleren Lucas Andersen nettede mod Apoel.

storybild

(Billede: Polfoto)

Ajax fik for anden kamp i træk et point med videre i Champions League-gruppespillet, da holdet spillede 1-1 ude mod cypriotiske Apoel. Og det kan den hollandske storklub takke Lucas Andersen for.

Den danske kantspiller scorede til 1-0 efter 28 minutters spil, og det må være et af højdepunkterne i karrieren for U21-landsholdsspilleren.

Først forsøgte Ajax-strategen Lasse Schöne sig med et skud, som Apoel-keeper Urko Pardo parerede lige ud til Lucas Andersen, som resolut sendte returen i nettet tæt ude ved stolpen.

De to danskere omfavnede hinanden efter føringsmålet mod Apoel. Et sjældent syn på de breddegrader. Tidligere har danskere haft ganske forfærdelige oplevelser imod netop den modstander i Nicosia på Cypern.

Både FC København og AaB har tabt på udebane mod Apoel, som i stedet er gået videre til gruppespillet i Champions League på bekostning af de danske klubber.

FCK tabte 1-3 i 2009, mens AaB senest blev ydmyget tidligere i denne sæson med et 0-4-nederlag. Så på den måde fik den tidligere AaB-spiller Lucas Andersen pyntet på den danske historik ude mod Apoel.

Ud over Schöne og Lucas Andersen var også Nicolai Boilesen på banen fra start for Ajax. Et kvarter før tid blev både Schöne og målscorer Lucas Andersen skiftet ud.

En fjerde dansker, Niki Zimling, sad derimod på bænken i hele kampen for Ajax.

Ajax spillede også uafgjort i den første kamp i Champions League-gruppespillet mod Paris Saint-Germain. Ajax har to point, mens Barcelona har tre point. PSG topper gruppen med fire point.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Putin trækker en streg i sandet: Her...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx