Af Ritzau - 09/03-17 13:12

Fodboldkvinder skal træne hurtige beslutninger inden EMFodboldkvinder skal træne hurtige beslutninger inden EM

Efter målfest i Algarve skal evnen til at tage hurtige beslutninger optimeres frem mod sommerens EM i Holland.

storybild

Frederikke Thøgersen var med det danske landshold i Portugal til Algarve Cup. Her spillede holdet sig til en tredjeplads med sejren over Australien efter straffesparkskonkurrence, efter at den ordinære kamp var sluttet 1-1. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Cristina Quicler)

Et nederlag til Canada, storsejre med tenniscifre over både Portugal og Rusland og en sejr efter straffesparkskonkurrence i kampen om tredjepladsen mod Australien.

Det er resultaterne, som landstræner for fodboldkvinderne, Nils Nielsen, tager med hjem fra Algarve Cup i Portugal. Men han tager også en masse andet med hjem til arbejdet på træningsbanen frem mod sommerens EM.

- Vi skal blive bedre til at tage hurtige beslutninger. Der er stadig nogle usikre momenter på banen, som vi skal have styr på, siger han.

13 mål i ordinær spilletid i fire kampe, en tredjeplads og titlen som det mest målfarlige hold blev det danske facit i den stærkt besatte turnering.

Nils Nielsen ser gerne, at spillerne bliver mere sikre i de ting, de gør. Særligt de tekniske detaljer var i fokus i Algarve.

- Vi arbejdede på nogle ting omkring vores pasningspil mod hold, der lægger hårdt pres på os, som vi kommer til at opleve til EM.

- Det lykkedes os bedre i de sidste kampe, men det skal vi fokusere på, siger han.

Flere unge spillere viste sig frem med både assister og scoringer. Træneren fremhæver Stine Larsen.

- Hun kommer hjem med fire assister og to scoringer. Det er meget fint i sådan en turnering, siger han.

Men om det er nok til, at den unge spiller har sikret sig en plads i EM-truppen er endnu usikkert.

- Hun fik vist, at hun er en af dem, vi kan regne med. Så hun er selvfølgelig i spil. Det er de andre også, hvis de lige pludselig kommer frem.

- Men det er altid godt, når de unge spillere viser, at de kan spille på det her niveau, siger han.

Flere stærke profiler manglede på det danske hold i Portugal. Mens Nadia Nadim ser ud til at blive klar til EM-slutrunden, bliver det svært at nå for både Julie Trustrup og Johanna Rasmussen, der døjer med knæskader.

- Det bliver selvfølgelig sværere for os, når de profiler, vi har, ikke kan være med, siger han.

Næste gang kvinderne får chance for at finpudse formen op til EM er den 11. april, hvor holdet møder Finland på hjemmebane i en træningskamp.

Danmark når også at teste formen mod England og Østrig inden slutrunden i Holland, der for Danmarks vedkommende begynder 16. juli mod Belgien.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
35-årig mand og to børn fundet døde:...
bt.dk
'Ung mor' er blevet single: Derfor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx