Af Ritzau - 26/03-17 20:43

Dansk cykeltalent: Jeg blev spyttet i hovedetDansk cykeltalent: Jeg blev spyttet i hovedet

Søren Kragh Andersen viste imponerende kørsel i Gent-Wevelgem, men blev spyttet i hovedet af en anden rytter.

storybild

Søren Kragh Andersen var involveret i et besværligt samarbejdet i jagten på at køre med om sejren i Gent-Wevelgem søndag. (Arkivfoto). (Billede: Scanpix/Jose Jordan)

Den danske cykelrytter Søren Kragh Andersen (Sunweb) var med helt fremme, da semiklassikeren Gent-Wevelgem gik ind i sin afgørende fase.

Danskeren sad i en gruppe på fem ryttere, da den senere vinder af løbet, Greg Van Avermaet (BMC), vred sig fri sammen med landsmanden Jens Keukeleire (Orica-Scott).

Peter Sagen (Bora), Niki Terpstra (Quick-Step) og Søren Kragh Andersen kom ikke med, og de tre skulle etablere en jagt sammen.

Det lykkedes aldrig, og udbryderne oparbejdede flere sekunders forspring, som blev afgørende.

Det var dog ikke kun trætte ben, der gjorde udslaget i danskerens gruppe. Faktisk var der splid mellem rytterne, og Søren Kragh Andersen fortæller til DR, at han blev spyttet i hovedet af Terpstra.

- Terpstra spyttede mig undervejs i hovedet, og han ville gerne flække mig. Jeg ved ikke rigtig hvorfor.

- Det endte med at blive noget rigtig lort, men heldigvis blev min holdkammerat Matthews (Michael, red.) toer i fællesspurten og fik hevet en lille placering hjem, siger Søren Kragh Andersen.

Sagan, Terpstra og danskeren fik aldrig samarbejdet til at fungere, og dermed forspildte de muligheden for at køre med om sejren.

- Det viste sig, at Terpstra endte med at ødelægge samarbejdet derude fuldstændig. Jeg kunne ikke arbejde 100 procent, fordi Matthews lå bagved, men jeg ville gerne arbejde og hjælpe dem.

- Til sidst sagde Terpstra, at han overhovedet ikke ville føre længere. Så gik det lidt i kluddermudder, og det endte med at blive noget rigtig hø, siger Søren Kragh Andersen til DR.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fynbo tiltales for dødsbrand...
bt.dk
OL-stjerne i tårer efter bryst-ups:...
bt.dk
Trump så 'usikker' Oprah på tv: Håner...
bt.dk
Bodil Jørgensen om prins Henrik:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx