Af - 15/07-15 17:32

Ekspert: Armstrong er misundelig på Chris FroomeEkspert: Armstrong er misundelig på Chris Froome

Doping-svindleren Lance Armstrong burde ikke dømme Chris Froome, bare fordi han kører stærkt, vurderer cykelekspert.

storybild

Lance Armstrong antyder, at Chris Froome ikke har rent mel i posen, men det er fordi, at han er misundelig, vurderer ekspert. (Billede: Polfoto)

Gid det var mig!

Den tankegang er muligvis grundlaget for Lance Armstrongs Twitter-update, hvor han mistænkeliggør Chris Froome, der fører verdens største cykelløb – Tour de France.

Tinkoff-Saxo-rytter erobrer fornem etapesejr
Tinkoff-Saxo-rytter erobrer fornem etapesejr

Metroxpress skrev onsdag formiddag, hvordan den doping-dømte, pensionerede cykelrytter kraftigt antydede, at briten i den gule trøje ikke har rent mel i posen.

Amerikaneren skrev følgende:

- Det er åbenlyst, at Froome/Porte/Sky er meget stærke. For stærke til at være rene? Spørg ikke mig, jeg har ikke en idé.

Armstrong: Froome er dopet - eller er han?
Armstrong: Froome er dopet - eller er han?

Den noget kryptiske besked, tolker Anders Lund som ren og skær misundelse.

Det handler om jalousi. Armstrongs analyse om doping i cykelsporten giver jeg ikke meget for. Det er han ikke den rette til at svare på, siger den tidligere Tinkoff-Saxo-rytter med henvisning til, at Armstrong har indrømmet syv års systematiseret doping-brug.

Chris Froome er ifølge eksperten ude i kulden på grund af Armstrongs historiske skygge. Tyv tror, som bekendt, at hver mand stjæler:

Rolig Froome afviser ny dopingkritik
Rolig Froome afviser ny dopingkritik

- Det er lidt symptomatisk for folk [inklusiv Armstrong, red.], der notorisk har dopet sig gennem hele karrieren. De har svært ved at se, at folk kan køre stærkt uden at dope sig, forklarer Anders Lund til metroxpress.

Den tidligere danske cykelrytter kommer dermed med denne opfordring til Armstrong såvel som andre, der på forhånd dømmer Froome som en svindler.

Quintana er fortrøstningsfuld trods lussing
Quintana er fortrøstningsfuld trods lussing

- Man skal slå koldt vand i blodet. Meget handler jo om, at dem man holder med bliver knust. Doping-mistanken er ikke berettiget. Jeg ved ikke, hvad Armstrong hentyder til, der er intet på Froome, pointerer Anders Lund.

Eksperten mener altså, at cykelrytterne bør være uskyldige til det modsatte er bevist, men den forhenværende Tinkoff-Saxo-rytter er ikke helt uforstående over for folks undren.

Contador tabte på bjerget: En frygtelig dag
Contador tabte på bjerget: En frygtelig dag

- Jeg er ikke blind. Jeg kan godt se, at Froome kører grotesk stærkt. Men følgeslutningen om, at han så skulle være dopet, fordi man ser noget på fjernsynet det er simpelthen for langt ude, forklarer Anders Lund, der håber, at folk har tillid til at beundre de store sejre i cykelsporten.

LÆS OGSÅ: Saxo-direktør: Tinkov får snart besked om fremtiden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hareide afslører sin startopstilling:...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
McDonald's løfter sløret for stor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx