Af Ritzau - 31/05-16 17:48

Hibernian-fans får lange karantæner efter pokalskandaleHibernian-fans får lange karantæner efter pokalskandale

Klubben Hibernian har langet karantæner ud til flere fans. Nogle har fået livstidskarantæne.

storybild

Tusindvis af Hibernian-fans invaderede banen, og nogle angreb modstanderholdets spillere, da Hibernian vandt den skotske pokalfinale over Glasgow Rangers. Nu har flere fans fået lange karantæner. (Billede: Reuters/Russell Cheyne)

Den medrivende skotske pokalfinale i fodbold fik et grimt efterspil, da tusindvis af Hibernian-fans stormede ind på banen efter slutsignalet for at fejre sejren.

En del fans angreb spillere og ledere fra Glasgow Rangers, og det har nu kostet lange karantæner til flere fans fra klubben, der fik sin første pokalsejr i 114 år.

Hibernian oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at der er blevet udstedt karantæner, for nogle livstidskarantæner, til de fans, man på nuværende tidspunkt har fundet skyldige i den uacceptable opførsel i minutterne efter finalen.

Det er ikke oplyst, hvor mange fans der er tale om.

Både politiet og en uafhængig undersøgelseskommission er ligeledes i gang med at undersøge omstændighederne, men klubben har altså valgt at udstede karantæner, allerede inden politiet og kommissionen har konkluderet noget.

- Mens det skotske politi vil fortsætte deres egen undersøgelse, vil vi fortsætte med at kigge på, hvad der skete og drage de konsekvenser, vi finder passende for at beskytte klubbens gode navn, siger Hibernian-direktør Leeann Dempster ifølge AFP.

- Vi har taget kontakt til fansene og informeret dem om vores beslutning. Vi vil fortsætte med at identificere folk og udstede de passende sanktioner til andre, som var involveret i den uacceptable opførsel.

Hibernian vandt finalen 22. maj over Glasgow Rangers med 3-2 på en scoring i dommerens tillægstid.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Overvældende interesse for at se...
bt.dk
Bokser om Kesslers trone: Ny...
bt.dk
Kvalt af høj husleje: Efter 40 år i...
bt.dk
Sejlere giver prins Henrik ekstra 27...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx