Af - 03/02-14 04:11; Opdateret: 03/02-14 04:21

Seattle knuste Peyton Manning i Super BowlSeattle knuste Peyton Manning i Super Bowl

Av av av, Manning og Broncos fik en ordentlig snitter i NFL's finale. Seahawks sikrede sig holdets første Super Bowl-triumf nogensinde!

storybild

Seattle Seahawks var overlegne i Super Bowl-finalen. (Billede: AP)

Offensiven vinder kampe, men defensiven vinder mesterskaber. Sådan lyder en gammel remse, og den blev atter engang bevist sand, da Seattle Seahawks med ligaens bedste forsvar ’Legion of Boom’ mødte ligaens bedste offensiv, Denver Broncos, i Super Bowl.

Med en sejr på 43-8 vandt Seattle Seahawks sin første Super Bowl, men det skete i en ensidig kamp, hvor Broncos' quarterback Peyton Manning aldrig fik lov at få den skræmmende offensiv til at glide. Dertil var Seahawks’ forsvar ganske enkelt for overlegent. Kombineret med en quarterback i Russell Wilson, der nærmest ikke begik en fejl i hele kampen, var sejren fuldt fortjent.

Vildt: De har aldrig misset en Super Bowl
Vildt: De har aldrig misset en Super Bowl

Gik galt fra start
Seahawks bliver med en gennemsnitsalder på 26,4 år det yngste hold til nogensinde at vinde en Super Bowl – en præstation, der dog deles med Miami Dolphins. At det var Denver Broncos, der udviste nervøsitet fra start, var til gengæld overraskende.

Allerede på Super Bowls første spil gik det galt, da kommunikationen fejlede mellem Peyton Manning og hans center. Det medførte en løs bold og safety - 2-0 til Seattle efter 12 sekunder, den hurtigste scoring i en Super Bowl-finale nogensinde. Da holdene gik til pause stod den 22-0, og da Percy Harvin returnerede bolden til touchdown på anden halvlegs første spil var kampen reelt afgjort.

De bedste Super Bowl-reklamer nogensinde
De bedste Super Bowl-reklamer nogensinde

Alt for mange turnovers
For 37-årige Peyton Manning var kampen én stor skuffelse, og han sluttede med 280 yards, men kastede undervejs to interceptions, hvor den ene blev straffet med et touchdown af det stærke Seattle-forsvar. Hele fire turnovers blev det til for Denver Broncos, mens Seattle ikke blev noteret for en eneste.

Som optakt til kampen blev det understreget i amerikanske medier, at Manning havde udtalt, at han ville fortsætte karrieren uanset udfaldet af kampen. Men resultatet 43-8 skal han nok lige bruge et par dage på at sluge.

Derfor er Super Bowl verdens største event
Derfor er Super Bowl verdens største event

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

NU blomstrer kirsebærtræerne - se det...
bt.dk
Yes! Godt nyt til alle NCIS-fans
bt.dk
Ny tendens ved aftenbordet:...
bt.dk
Vidste du det? Det sker der med dine...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx