Af - 29/03-14 10:22

Så hurtigt skal de løbe for at slå verdensrekorden i København i dagSå hurtigt skal de løbe for at slå verdensrekorden i København i dag

Der er VM i halvmaraton i dag, og ruten er som skabt til at slå verdensrekorder.

storybild

Zersanay Tadese fra Eritrea er storfavorit til at genvinde verdensmesterskabet i halvmaraton, der løbes i København i dag. (Billede: Polfoto/Jens Dresling)

Der er stort set ingen vind i dag, og ruten er flad som en pandekage, når VM i Halvmarathon i dag afvikles i den danske hovedstad. Derfor kan der godt gå hen og blive slået verdensrekorder, vurderer den tidligere danske eliteløber Thomas Nolan.

- Specielt folkene fra Eritrea vil lægge hårdt fra land, siger han til TV2 News.

Trafikalt kaos lurer fra i aften: Få overblikket over VM i halvmaraton
Trafikalt kaos lurer fra i aften: Få overblikket over VM i halvmaraton

Også i det internationale atletikforbund IAAF tror de på, at rekorder kan stå for fald i dag: På deres hjemmeside karakteriserer de ruten som 'skabt til verdensrekorder'.

- Ruten er god; den er flad og hurtig og kommer forbi mange af byens attraktioner. Det er en ikonisk rute, påpeger David Bedford fra IAAF.

Luften testes under VM i halvmarathon
Luften testes under VM i halvmarathon

Den nuværende verdensrekord lyder på 58 minutter og 23 sekunder og blev sat af Zersenay Tadese fra netop Eritrea tilbage i 2010. Tadese, der også er forsvarende verdensmester, vil dog nødig tale om verdensrekorden:

- Atleterne kommer her for at få en sejr, ikke for tiden, udtaler han, der selv stiller til start i København i dag, til IAAF's hjemmeside.

Hos kvinderne hedder rekordindehaveren Florence Kiplagat. Hun er fra Kenya og løb for blot halvanden måned siden de 21,0975 kilometer på 65 minutter og 12 sekunder i Barcelona og satte dermed ny verdensrekord. Kiplagat stiller dog ikke til start i København, men hendes kenyanske landsmænd er favoritter til at tage sejren hos kvinderne.

Løb ø-hyggen i gang med et maraton
Løb ø-hyggen i gang med et maraton

Du kan følge VM i Halvmaraton direkte på DR1 fra klokken 11:30.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx