Af Ritzau - 02/12-16 13:38; Opdateret: 02/12-16 15:31

Ekspert: Jacobsens bijob vil gavne håndboldlandsholdetEkspert: Jacobsens bijob vil gavne håndboldlandsholdet

Den rigtige måde at være landstræner på er ved også at være klubtræner, mener håndboldekspert Bent Nyegaard.

storybild

Nikolaj Jacobsen skal være landstræner for håndboldherrerne fra 1. august 2017 til sommeren 2021. Arkivfoto (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Det gavner både håndboldherrernes kommende landstræner, Nikolaj Jacobsen, og landsholdet, at Jacobsen skal være træner på halv tid de første to år af sin landstrænerkontrakt.

Det mener TV2's håndboldekspert Bent Nyegaard.

Fra 1. august 2017 til 1. juli 2019 skal Jacobsen nemlig ved siden af landstrænerjobbet fortsætte med at træne den tyske klub Rhein-Neckar Löwen.

Bijobbet vil ifølge håndboldeksperten give Nikolaj Jacobsen viden om konkurrenterne, som han med fordel kan bruge som landstræner.

- Jeg tror, det er en fordel for landsholdet. Nicolaj Jacobsen står dag ud og dag ind og analyserer og kender de spillere, som han skal agere mod og med på landsholdet.

- Jeg synes, det er den helt rigtige måde at være landstræner på. For mig giver det ikke mening, at man går rundt nogle måneder om året og er landstræner.

- Din mulighed for at få indflydelse på tingene og for at være godt forberedt bliver bedre gennem det daglige arbejde med Europas bedste spillere.

Fredag blev det offentliggjort, at Nikolaj Jacobsen begynder som landstræner for det mandlige håndboldlandshold på en fireårig kontrakt fra 1. august 2017.

Han overtager jobbet fra Gudmundur Gudmundsson, der i november annoncerede, at han stopper som landstræner.

Den forhenværende venstrefløj et godt valg til jobbet, mener Nyegaard. Jacobsen har ifølge eksperten især den rigtige erfaring til at overtage rollen som landstræner.

- Han har erfaring, er dygtig og har vist sit værd.

- Han kommer til at tilføre ny energi til landsholdet. Nikolaj er meget specifik i den måde, han gerne ville spille håndbold på.

- Han er også kendt for at have evnen til at være krævende og hård og samtidig være i stand til at skabe godt humør, siger Nyegaard.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Manden bag 90'er-fest: Det var...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Skudramt lærer tackler elev og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx