Af Bo Norström Weile - 11/01-14 11:19

Håndboldeksperter: Danmark er guldfavoritHåndboldeksperter: Danmark er guldfavorit

De danske håndboldherrer er favoritter til at vinde EM-guld på hjemmebane, mener tre håndboldiagttagere.

storybild

De danske håndboldherrer er favoritter til at vinde EM-guld på hjemmebane, mener tre håndboldiagttagere. (Billede: Polfoto)

Det blev til EM-guld i 2008 og 2012. Og måske er Danmark på vej til at snuppe sin tredje guldmedalje inden for en kort årrække, hvis man skal tro tre håndboldkyndige fagfolk.

Århus Håndbolds cheftræner Erik Veje Rasmussen mener, at Danmark bør gå efter at vinde EM-guld ved slutrunden, som begynder søndag med kampen mod Makedonien.

Nu er de danske EM-bisser klar til tæsk
Nu er de danske EM-bisser klar til tæsk

- Vi er fuldt på højde med tidligere slutrunder. Der er flere af spillerne, som er modnet yderligere. Jeg tænker på Mikkel Hansen og Niklas Landin, som er blevet ældre.

- Vi er hele vejen rundt besat med verdensklassespillere, så der kan ikke være andet at gå efter end førstepladsen, siger Erik Veje Rasmussen.

Overkommelig gruppe
Danmark er havnet i gruppe med Makedonien, Østrig og Tjekkiet, og det burde være tre overkommelige opgaver, mener den tidligere landsholdslegende.

- Den indledende pulje er næsten uinteressant set med danske øjne. Selvfølgelig skal man spille kampene. Og alt kan jo ske, men som udgangspunkt bliver det ikke der, at vores største problem ligger.

Sidste udkald for at få danske EM-billetter
Sidste udkald for at få danske EM-billetter

- Når man har ligget og vundet guld og sølvmedaljer og har været med helt fremme og nu er på hjemmebane og står med det hold, man har, så er det svært at sætte anden målsætning end guld. Hvad skal det ellers være?

- Selvfølgelig kan sådan noget glippe. Der kan være en målmand, som tager det hele, eller vores egen målmand, der ikke tager noget. Der vil altid være sådan nogle ubekendte størrelser.

- Der kan altid gå noget galt. Men som udgangspunkt er det guldmedaljen, som tæller, mener Erik Veje Rasmussen.

DR-kommentator Søren Herskind er helt på linje med den vurdering.

- Danmark ser rigtig stærke ud. Der er en god stamme af spillere, som har været med ved et par mesterskaber, hvor det er gået rigtig godt, og spillet har set fint ud.

- Vi har en god bredde og mange gode spillere. Der er ikke spillere i Danmarks trup fra første til sidste mand, som ikke har niveau til at være med.

- Det er spillere med international klasse hele vejen rundt. Det er lidt specielt. Der er meget få af de andre mandskaber, der har den bredde, som vi har, mener Herskind.

Vi skal minimum i semifinalen
Forventningerne til Danmark er tårnhøje ved EM. Herskind deler dog tingene lidt op, når man snakker om, hvad der er en succes eller fiasko og holdets interne ambitioner og målsætninger.

Wilbek advarer: Drop nu den lalleglade attitude
Wilbek advarer: Drop nu den lalleglade attitude

- Succeskriteriet, som skal nås for at acceptere indsatsen, må være en semifinale og top-4. Men målsætningen ved EM på hjemmebane må helt klart være at vinde guld.

- Det tror jeg bare ikke, at man vil gå ud og sige. Men guld skal være målsætningen hver eneste gang - det vil jeg da håbe, siger Herskind.

- Vi har også set tidligere, at det ikke er det bedste mandskab til at håndtere det pres, der følger med sådan en udmelding om at vinde guld.

- Specielt ved OL-slutrunderne er det kollapset lidt. Man er kommet som europamestre, og så er det klasket sammen og blevet en stor skuffelse, fordi man har været lidt store i armbevægelserne.

- Det er klogt at holde de udmeldinger tæt til kroppen, og så kan man sige det, når man er i semifinalen, siger Herskind.

Den tidligere assistenttræner på det danske landshold, Peter Bredsdorff-Larsen, mener, at Danmark står stærkere end tidligere.

- Vi står styrket i forhold til de seneste mesterskaber. Vi fremstår endnu stærkere. Det betyder ikke, at det er legende let at levere det samme resultat og genvinde europamesterskabet.

- Men jeg synes, at vi lige nu har et stærkere mandskab end Spanien, Kroatien og Frankrig. Det betyder ikke, at vi vinder EM-guld, men vi fremstår stærkere end konkurrenterne, vurderer Bredsdorff-Larsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx