Af Ritzau - 17/10-16 10:39; Opdateret: 17/10-16 13:36

Australsk tennisstjerne får karantæne for skidt opførselAustralsk tennisstjerne får karantæne for skidt opførsel

Nick Kyrgios slipper med tre ugers karantæne, fordi han indvilger i at samarbejde med en sportspsykolog.

storybild

Nick Kyrgios må acceptere en pause fra tennis efter sin dårlige opførsel i Shanghai. (Billede: Scanpix/Johannes Eisele)

Det får nu konsekvenser for den australske tennisstjerne Nick Kyrgios, at han ved flere lejligheder har udvist dårlig opførsel på banen, senest i forbindelse med Masters 1000-turneringen i Shanghai.

Mandag meddeler herrernes internationale tennisforbund, ATP, at man udsteder en karantæne til Nick Kyrgios for hans problematiske ageren.

I forbindelse med kampen i anden runde mod Mischa Zverev bragte han flere gange spillet i miskredit ved ikke at gide spille og tabe boldene med vilje, hvilket i første omgang fik ATP til at udstede en bøde på 16.500 dollar.

Nu følger forbundet op med yderligere sanktioner i form af karantæne samt endnu en bøde på 25.000 dollar.

Karantænen lød på otte turneringsuger, men med mulighed for en reducering til tre uger, hvis Kyrgios indvilger i at samarbejde og lægge en plan med en sportspsykolog. I det tilfælde kan han konkurrere igen fra 7. november.

Det accepterede Kyrgios kort efter dommen. Men da han ikke har kvalificeret til sæsonfinalen, ATP World Tour Finals, er sæsonen reelt forbi.

- Jeg ærgrer mig over, at sæsonen skal slutte på denne måde. Men jeg forstår ATP's beslutning og vil bruge tiden på at forbedre mig både på og uden for banen, siger Kyrgios i en erklæring.

21-årige Kyrgios har ved flere lejligheder udvist samme ugidelige attitude som ved Shanghai Masters i sidste uge.

Det australske problembarn betegnes som et af sportens største talenter, og trods de negative optrædener ligger han helt fremme som nummer 14 i verden.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx