Landin med 100 landskampe: Her er mine største minderLandin med 100 landskampe: Her er mine største minder

Niklas Landin spiller sin landskamp nummer 100 i aften. Den 25-årige målvogter ser tilbage på sin foreløbige landsholdskarriere, hvor Kasper Hvidts stop har haft størst betydning.

storybild

Niklas Landin spiller sin landskamp nummer 100, når Danmark møder Ungarn mandag aften. (Billede: Polfoto/JENS DRESLING)

LÆS OM LANDINS STØRSTE MINDE FOR DET DANSKE LANDSHOLD I BUNDEN AF ARTIKLEN

Efter to slutrunder som lærling under stormesteren Kasper Hvidt skulle den dengang 22-årige Niklas Landin vise, at den danske målvogterpost var sikkert besat til VM i 2011 i Sverige.

Eggert: Jeg vil skyde straffe
Eggert: Jeg vil skyde straffe

Et par uger senere havde Danmark været marginaler fra at vinde finalen efter en turnering, hvor Landin stod til en redningsprocent på 39,5 procent.

- Jeg skulle virkelig vise, at Danmark havde en anden målmand end Kasper Hvidt, og det ville jeg gerne vise alle. At det gik godt, det var helt ekstremt, siger Niklas Landin om et af sine helt store landsholdsminder til mx.dk.

Skrottet Nøddesbo: Jeg kommer tilbage
Skrottet Nøddesbo: Jeg kommer tilbage

I aften spiller han sin landskamp nummer 100, når Danmark tager imod Ungarn i Jyske Bank Boxen i Herning ved et EM, hvor han aldrig har været bedre.

Landins største landsholdsminder (gode som dårlige)

Slutrundedebuten: VM 2009

- Det er ikke det bedste minde, men min første slutrunde, hvor der var meget negativ omtale på mig, var speciel. Det er også et minde af en slags.

Gennembruddet: VM 2011
- Der var utrolig meget pres på, fordi Kasper var stoppet, og vi havde ikke rigtigt nogen målmand, og vi skulle ikke regne med noget, og så kom vi alligevel i VM-finalen. Det var en fantastisk turnering at spille.

Triumfen: EM 2012
- Det var, som det var to slutrunder, vi spillede. Først følte vi, at vi røg ud meget hurtigt, og så lykkedes alt, og vi vandt alle kampe. Vi nåede faktisk at drikke en lille gravøl efter første mellemrundekamp, da vi så, at Serbien og Tyskland spillede uafgjort og bare skulle bruge ét point. Der sagde jeg 'okay, det var det'. Det var helt ekstremt så at stå med trofæet til sidst.

Oplevelsen: OL i London
- Det er bare stort at komme til et OL. Det er der ikke mange, der har prøvet. At være i OL-byen, gå rundt blandt alle andre atleter og være med til sådan et kæmpe event, som har fokus fra så mange sider.

Traumet: VM 2013
- Finalen vil jeg gerne glemme. Det var en fin turnering, men finalen overskyggede lidt resten af turneringen.

LÆS OGSÅ: Sort EM-humor – Mads Mensah som 'sorteper'

LÆS OGSÅ: EM-profil: Håber sønnen bliver golfspiller

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tre mænd uden for livsfare efter...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Morten bruger 5.700 kroner for meget...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx