Af - 14/09-13 10:01

Voldsom tvivl om Vuelta-førers 'renlighed'Voldsom tvivl om Vuelta-førers 'renlighed'

Chris Horner ligger til at vinde dette års Vuelta España, men analytikere rynker på panden over den snart 42-årige amerikaners vilde bedrifter.

storybild

Chris Horner ligger til at vinde dette års Vuelta España, men analytikere rynker på panden over den snart 42-årige amerikaners vilde bedrifter. (Billede: Polfoto)

Det har skabt voldsom debat, at den snart 42-årige amerikaner Chris Horner giver alle andre baghjul og lige nu ligger nummer et i dette års Vuelta España.

Nogle vælger at tro på amerikanerens uskyld, imens mange synes, det er yderst betænkeligt, at Horner, som kom til start i Vueltaen efter langvarig knæskade, kører så godt, som han gør.

LÆS OGSÅ: Veteran snupper førertrøjen

- Hvis det er muligt for en 41-årig at komme igen efter en skadespause siden marts og kunne vinde Vuelta España med kun fire ugers træning, så skal han tage og udgive sit træningsprogram. Så bliver han en rig mand, siger Kim Plesner, der er blogger på hjemmesiden Veloropa.

Det skriver sporten.dk

- Horner har kørt for flere hold med dopinghistorik. Lance Armstrongs RadioShack og Saunier Duval f.eks. Han er heller ikke en mand, der udtaler sig i stærke vendinger imod doping, men har tværtimod forsvaret Lance Armstrong efter USADA rapporten blev offentliggjort.

- Når man putter alle de ting ind i ligningen og så kigger på, hvordan han har kørt Vueltaen, danner der sig et mistænkeligt billede. Det er ikke helt normalt at se på, når han kører fra navne som Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali og Joaquin Rodriguez. Hvis man analyserer, hvordan Horner kørte på den store bjergetape torsdag, er det ikke de andre, som kører under deres vanlige niveau, men derimod ham, som er klart bedre end ellers.

LÆS OGSÅ: Chris Anker blev toer på dramatisk Vuelta-etape

- Han har tidligere aldrig været på niveau med de andre, nu er han væsentligt bedre uden at have trænet særlig meget. I så fald har han sportsligt ligget i dvale 15-20 år, fastslår Kim Plesner.

Jørgen Leth tror på Horner
Det er dog ikke alle, der er betvivler den - for cykelsporten - oldgamle amerikaner. Den notorisk doping-ukritiske TV2-kommentator Jørgen Leth tror på Horner, og på spørgsmålet om hvorvidt amerikaneren er prangende eller direkte pinlig for cykelsporten svarer Leth:

- Jeg synes bestemt, Horner er mere prangende en pinlig. Det virker ikke umenneskeligt, hvad han præsterer, og er efter min mening indenfor rimelighedens grænser, vurderer TV2-kommentatoren.

- Den menneskelige fysik kan jo være et under. Og det er vidunderligt med undtagelser fra reglen om, hvornår alderen sætter en stopper for udfoldelserne. Der er et element af aldersfascisme i måden at vurdere en mand som Horner på, fordi han burde være for gammel til at gennemføre sit projekt, mener Leth, som mener, det er i orden at lade tvivlen komme Horner til gode.

- Foreløbig ved ingen, om han er dopet eller ej. Alt det må lægerne og anti doping myndighederne fortælle os før eller siden. Indtil der måtte være bevis for, at Horner skulle være dopet, er der da en stor eventyrværdi i hans bedrift. Måske er han en sen blomstrer og som sådan et poetisk vidunder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Ronaldo chokerer under interview: Er...
bt.dk
Én spiller tager skylden for kæmpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx