18/03-14 22:43; Opdateret: 18/03-14 22:57

Nem Chelsea-sejr holder liv i Englands CL-håbNem Chelsea-sejr holder liv i Englands CL-håb

Som første engelske hold er Chelsea klar til kvartfinalen i Champions League. Galatasaray blev slået med 2-0.

storybild

(Billede: Polfoto)

For første gang i to år har den stenrige engelske Premier League et hold med i kvartfinalerne i Champions League i fodbold.

Det står klart, efter at Chelsea tirsdag aften besejrede et tamt og tilsyneladende skræmt Galatasaray med 2-0 hjemme på Stamford Bridge i London og dermed spillede sig blandt de otte bedste hold i den prestigefyldte turnering med de samlede cifre 3-1.

Sejren var ventet, men den er alligevel en tiltrængt opmuntring til engelsk klubfodbold, der måtte sluge nederlag i 1/8-finalerne til såvel Manchester City som Arsenal.

Og efter 0-2 i den første kamp mod Olympiakos er også Manchester United i overhængende fare for en tidlig exit.

Men for Chelseas vedkommende var der ingen problemer overhovedet. Allerede efter fire minutters spil kunne Samuel Eto'o bringe hjemmeholdet foran, da det tyrkiske forsvar i flere omgange tog en ordentlig skraber.

Oscar spillede den camerounske veteranforward alene fri over for målmand Fernando Muslera, som han passerede med et skråskud.

Nogen særlig reaktion viste Galatasaray-spillerne ikke. De var alt for optaget af at holde de dynamiske modstandere væk fra eget mål til at skabe noget nævneværdigt i den anden ende.

I stedet kunne Gary Cahill let sende 2-0-scoringen i nettet, efter at Muslera havde pareret et hovedstød fra Cahills forsvarsmakker John Terry.

Den tidligere Chelsea-stjerne Didier Drogba, der nu tjener sine penge i Galatasaray, fik en pæn hyldest af publikum og knus af Chelsea-manager José Mourinho, men heller ikke den ivorianske veteran kunne gøre nogen forskel for gæsterne.

For hjemmeholdet handlede det til slut kun om at få tiden til at gå, og Premier Leagues solide førerhold er nu klar til kvartfinalen i den turnering, som klubben vandt i 2012.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx