Af - 09/09-15 20:10

FCM om flygtninge-hjælp: Har ikke hørt fra BayernFCM om flygtninge-hjælp: Har ikke hørt fra Bayern

De danske mestre er med på Bayern Münchens idé om at støtte flygtninge, men har ikke hørt fra tyskerne eller Uefa.

storybild

FC Midtjylland (som har Unicef på ryggen af deres trøjer) vil gerne støtte flygtninge, men har ikke hørt fra Bayern München eller Uefa om det udmeldte initiativ. (Billede: Polfoto/Arkiv)

FC Midtjylland er som deltager i Europa League en af de klubber, der er med i et storstilet velgørenhedsprojekt, hvor dele af billetindtægterne fra deres første hjemmekamp i gruppespillet skal doneres til flygtninge.

De danske mestre har dog intet hørt fra hverken Uefa eller Bayern München, som står som afsender af flygtningehjælpen.

Flygtningehjælp fra Europas fodboldgiganter
Flygtningehjælp fra Europas fodboldgiganter

- Initiativet er supersympatisk. Vi er som udgangspunkt med på det. Men vi vil da gerne vide, hvem pengene skal gå til og hvordan de skal fordeles, så de ikke falder i de forkerte hænder, siger FC Midtjyllands kommercielle direktør Jacob Jørgensen.

Han kan se frem til at smide i omegnen af 75.000 kroner i bøssen såfremt det udmeldte initiativ bliver til noget.

Højbjerg: Schalke 04 er et stort skridt
Højbjerg: Schalke 04 er et stort skridt

Det var Bayern München, der tidligere i dag meldte ud på Twitter og i en pressemeddelelse, at de 80 europæiske topklubber, som deltager i årets Champions League og Europa League, vil donere 1 Euro pr. solgt billet til de respektive holds første hjemmekampe i de to turneringer.

- De penge vil gøre mere gavn blandt flygtninge end det vil få betydning for vores resultat på bundlinjen. Så vi tager en snak med dem, hvis de kontakter os, siger FCM-direktøren.

Mourinho til grin over datters afslørende kjole
Mourinho til grin over datters afslørende kjole

I forvejen har midtjyderne et samarbejde med Unicef, som pryder klubbens Europa League-trøjer. FCM donerer i den forbindelse 50 kroner pr. solgt spillertrøje i sæsonen til hjælpeorganisationen.

Men velgørenhed specifikt rettet mod den nuværende flygtningekrise laver de danske mestre ikke. Det er der derimod flere andre superligaklubber, der gør.

Olsen, se her: Godt og skidt før Portugal-braget
Olsen, se her: Godt og skidt før Portugal-braget

Se hvem, hvad og hvor herunder:

FC København


Når FC København den 20. september møder Hobro i Parken vil 300 flygtninge fra hele Sjælland være at finde på tribunerne – inviteret af FCK og Røde Kors.

Brøndby IF


Klubben vil gøre en positiv forskel for de syriske flygtninge, der kommer til Danmark ved at invitere flygtninge-børnene til gratis fodboldtræning og udstyre dem med fodbold-udstyr.

Esbjerg fB


Esbjergs spillerkoner og -kærester holder på lørdag et loppemarked til fordel for Syriens børn foran Blue Water Arena. Nicki Billes kone, modellen Lykke May, er initiativtager.

Viborg FF


De jyske oprykkere har inviteret flygtninge fra blandt andet Syrien til hjemmekampen på Viborg Stadion mod FC Nordsjælland på lørdag.


LÆS OGSÅ: Frustreret Simon Kjær tvivlsom til Portugal-brag

LÆS OGSÅ: Landsholdets 10 største fiaskoer under Olsen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx