Af Ritzau - 04/06-16 23:00

Frankrig slår skotterne i EM-generalprøveFrankrig slår skotterne i EM-generalprøve

Det endte med endnu en fransk sejr inden EM-turneringen på hjembane, da Skotland tabte med 0-3.

storybild

Frankrigs angriber Olivier Giroud (tv) scorede to mål mod Skotland. (Billede: Scanpix/Franck Fife)

Frankrig ligner lige nu et af de bedste bud på en kommende europamester, efter at de franske fodboldstjerner vandt 3-0 hjemme over Skotland.

Sejren fulgte op på den franske 3-2-sejr over Cameroun i mandags, og Didier Deschamps' tropper var endnu bedre kørende lørdag aften i den franske by Metz.

Kampen mod Skotland var Frankrigs sidste testkamp inden slutrunden på hjemmebane, og det blev en god generalprøve.

Arsenal-angriberen Olivier Giroud scorede to mål i første halvleg, hvor klubkammeraten Laurent Koscielny også nåede at komme på tavlen inden pausefløjtet.

I anden halvleg blev der ikke scoret yderligere, selv om den indskiftede Atlético Madrid-angriber Antoine Griezmann var tæt på med et hovedstød i overtiden.

Frankrig åbner EM-turneringen mod Rumænien på fredag i den første kamp i det indledende gruppespil.

Kroatien fik også en god optakt til EM tidligere lørdag aften, da det endte med en knusende sikker sejr på 10-0 over lilleputnationen San Marino.

Juventus-angriberen Mario Mandzukic scorede hattrick i første halvleg og blev udskiftet med Fiorentina-angriberen Nikola Kalinic, som kom ind og bidrog med endnu et hattrick.

Også FC Barcelona-stjernen Ivan Rakitic, Inter-spilleren Ivan Perisic, anfører Darijo Srna samt Marko Pjaca kom på måltavlen i løbet af storsejren, som blev den største i Kroatiens historie.

I en af lørdagens øvrige testkampe vandt Holland, der ikke er kvalificeret til EM, med 2-0 ude over Østrig, der er med ved EM. Målene blev sat ind af Vincent Janssen og Georginio Wijnaldum.

Endelig spillede Slovakiet og Nordirland 0-0 i en mindre profileret testkamp lørdag aften.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx