25/02-18 11:43

DIF: OL-udelukkelsen af Rusland har haft effektDIF: OL-udelukkelsen af Rusland har haft effekt

Det har været et prestigetab for Rusland, at russiske atleter har kæmpet under OL-fanen, mener idrætsforbund.

storybild

Ruslands ishockeyherrer vandt guld i Sydkorea, og bagefter gik den olympiske fane til vejrs, da Rusland som nation er udelukket fra vinterlegene. Reuters/David W Cerny

Pyeongchang. Udelukkelsen af Rusland fra vinterlegene i Sydkorea har ifølge Danmarks Idrætsforbund (DIF) haft både politisk og sportslig effekt.

På grund af Ruslands årelange problemer med doping havde Den Internationale Olympiske Komité (IOC) bestemt, at de russiske atleter skulle stille op under det olympiske flag i Pyeongchang.

- Hver gang man har set det olympiske flag i stedet for det russiske, er man blevet mindet om, hvad der er gået forud, siger DIF-direktør Morten Mølholm Hansen i en pressemeddelelse.

- Det har været et kæmpe prestigetab for Rusland, og bagtanken bag det storstilede russiske dopingprogram i forbindelse med Sotji-legene var det stik modsatte - at skaffe Rusland prestige, siger han.

Ruslands omfattende dopingsnyderi blev afsløret i årene efter vinter-OL i Sotji i 2014, hvor Rusland var den mest vindende nation.

I Pyeongchang vandt de russiske atleter to guld-, seks sølv- og ni bronzemedaljer. Dermed er Rusland ikke blandt de ti bedste nationer i Sydkorea.

Til sammenligning kan Norge som den mest succesrige nation rejse hjem fra Sydkorea med 14 guld-, 14 sølv- og 11 bronzemedaljer.

- På det sportslige niveau har der også været en klar effekt af sanktionerne, selv om ikke alle russiske atleter er blevet udelukket, siger Morten Mølholm Hansen.

DIF bifalder samtidig IOC's beslutning om, at de russiske atleter ikke får lov til at gå under egen fane i forbindelse med søndagens afslutningsceremoni. Det skyldes, at to russiske atleter er blevet taget for doping i Pyeongchang.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter massiv kritik i pokalkamp: Nu...
bt.dk
Se BT's karakterer fra pokalbraget:...
bt.dk
Axelsen vinder igen: Nu skal han møde...
bt.dk
Kæmpebøde til køreskole: Over 1800...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx