Af - 17/05-15 18:51

Brøndby IF lugter medaljer efter pligtsejrBrøndby IF lugter medaljer efter pligtsejr

De blågule slog Silkeborg 0-2, og dermed holder Brøndby fortsat Randers bag sig i bronzekampen.

storybild

Teemu Pukki scorede brøndbys første mål, og de blågule vandt samlet 0-2 ude mod Silkeborg. (Billede: Polfoto/Bonnerup Claus)

Tre point.

Så enkel var beskeden fra Brøndby-træner Thomas Frank forud for opgøret mod Silkeborg IF, og gæsterne hentede da også en 'pligtsejr' på 0-2.

SLUT: Slut på heden - er guldduellen også slut?
SLUT: Slut på heden - er guldduellen også slut?

Det er en kamp, hvor alle forventer, at vi nemt går derover og tager de tre point, sagde cheftræneren før kampen til brondby.com.

Målet blev indfriet i Daniel Aggers kamp nummer 50 for hjerteklubben, og dagens anfører skabte kampens første chance efter ni minutter, hvor en lang bold blev lagt af til Christian Nørgaard, der skød forbi mål.

AaB fældet i egen hule
AaB fældet i egen hule

Silkeborg lod de blågule holde fast i kuglen, men i det 23. minut fik Brøndby hul på bylden.

Et perfekt, indadskruet indlæg fra tilbagevendte Alexander Szymanowski fandt angriber Teemu Pukki, der køligt halvflugtede bolden op i nettaget.

Brøndby-dominansen fortsatte, og Silkeborg havde mange fejlafleveringer, hvilket ofte forpurrede deres omstillingsspil, og det udnyttede Thomas Franks tropper.

Brøndby kommer til FCM uden tilskuere
Brøndby kommer til FCM uden tilskuere

Kort før pause scorede Andrew Hjulsager til 0-2 efter fint kombinationsspil, og det var atter argentinske Szymanowski, der havde sidste fod på bolden – denne gang med en elegant hælaflevering.

Hjemmeholdet lukrerede på kontra, men Silkeborg-spillerne fik først testet april måneds spiller – Lukas Hradecky i Brøndby-målet, efter en dårlig tilbageaflevering fra den finske keeper.

I anden halvleg blev Ferhan Hasani skadet, og Silkeborg blev gradvist bedre til at lukke ned for flere Brøndby-chancer, og udeholdet var tydeligvis tilfreds med resultatet.

Brøndby-selvmål holder liv i bronzekampen
Brøndby-selvmål holder liv i bronzekampen

Stillingen holdt frem til slutfløjt, og sejren over Silkeborg er Brøndbys fjerde i træk på udebane i Superligaen, og det har Vestegnsklubben ikke præsteret i over 10 år.

Med tre point holder Brøndby Randers FC væk fra 3. pladsen, og med kun fire kampe tilbage er bronzemedaljerne lige nu på vej til Vestegnen.

Tæt bronze-brag i Brøndby
Tæt bronze-brag i Brøndby

Pligtsejren vækker glæde blandt Brøndby-fans på Twitter:
Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anna og Nicolai kan ikke få armene...
bt.dk
Politiet i påske-razzia: Særligt...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx