Af Ritzau - 22/08-16 03:35

Regnfyldt Rio giver OL-stafetten videre til TokyoRegnfyldt Rio giver OL-stafetten videre til Tokyo

De første olympiske lege nogensinde i Sydamerika er afsluttet efter ceremoni på Maracanã.

storybild

Det olympiske flag er givet videre til Tokyo, der huser OL i 2020. (Billede: Reuters/Stefan Wermuth)

Nationaldragterne blev dækket af regnslag, da hundredvis af atleter natten til mandag dansk tid deltog i afslutningsceremonien ved OL i brasilianske Rio de Janeiro.

De sidste festligheder i Rio markerede afslutningen på 16 dages OL, der for første gang nogensinde blev holdt på det sydamerikanske kontinent. Om fire år går det løs igen i Japans hovedstad, Tokyo.

Præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité, Thomas Bach, mener, at de sidste ugers konkurrencer har vist "fantastiske olympiske lege i en fantastisk by".

- Folk vil tale om et Rio de Janeiro før - og et meget bedre Rio de Janeiro efter de olympiske lege, siger Bach.

Svømmeren Pernille Blume, der overraskede ved at vinde OL-guld på 50 meter fri, bar den danske fane ind på det ikoniske stadion Maracanã, hvor det hele også begyndte 5. august. Her var tennisstjernen Caroline Wozniacki valgt som Danmarks fanebærer.

Foruden en række musik- og danseindslag blev der i løbet af afslutningsshowet vist klip fra nogle af olympiadens højdepunkter. Og her kunne end ikke billeder af den jamaicanske sprinter Usain Bolt hamle op med den jubel, der lød fra tilskuerrækkerne, da Brasiliens fodboldstjerne Neymar tonede frem på storskærmen.

FC Barcelona-spilleren scorede på det afgørende spark i straffesparkskonkurrencen mod Tyskland i OL-finalen.

Sportsligt står det formentlig som det største højdepunkt for det fodboldgale folk, mens danskere kan se tilbage på et OL med en medaljehøst ud over det sædvanlige.

15 medaljer blev det til i alt - fem flere end målsætningen og bedst af alle de nordiske lande. Den sidste kom i hus søndag aften, da de danske håndboldherrer slog Frankrig i finalen og tog Danmarks andet guld.

Med internationale briller på står blandt andre Usain Bolt med sin historiske "triple triple" og den amerikanske svømmestjerne Michael Phelps, som nåede op på 28 OL-medaljer, tilbage som nogle af legenes store oplevelser.

OL i Rio vil dog ikke blive husket som det mest velarrangerede. Der har været billetbøvl, mange tomme sæder, beskidt vand og flere historier om deltagere og politikere, der er blevet udsat for gaderøverier.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Louis kan ikke li' at få våde hænder...
bt.dk
Filmede sit døende offer: Willy får...
bt.dk
Fie og Caroline i vild bitchfight: Nu...
bt.dk
Formodet 'pakkebombe-mand' sprængte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx