Af Ritzau - 11/08-16 23:09; Opdateret: 11/08-16 23:29

Halvrusten bronzedouble vinder OL-premiere med besværHalvrusten bronzedouble vinder OL-premiere med besvær

Joachim Fischer og Christinna Pedersen ramte ikke topniveauet, men slog alligevel et polsk par i to sæt.

storybild

Joachim Fischer er sammen med makkeren Christinna Pedersen kommet fornuftigt fra start ved OL i Rio. (Billede: Scanpix/Antonin Thuillier)

Mixeddoublen med Joachim Fischer og Christinna Pedersen er kommet planmæssigt fra start i OL's badmintonturnering.

Den rutinerede danske konstellation, som fik bronze ved OL i London, åbnede torsdag aften dansk tid med en noget besværlig sejr over polakkerne Robert Mateusiak og Nadiezda Zieba.

Danskerne vandt 21-18 23-21.

- Frem for alt var det dejligt, at kampen ikke gled i tre sæt. Spillemæssigt er der klart ting, der skal forbedres, hvis vi skal gøre os håb om at vinde de næste gruppekampe, men i dag var det nok, siger Christinna Pedersen.

Det polske par er på papiret den letteste opgave i gruppespillet, men polakkerne er trods alt nummer 13 på verdensranglisten og derfor ikke en opgave, man bare kører hen over.

Danskerne førte da også kun 3-2 i det indbyrdes regnskab før kampen, men det er begrænset, hvor meget man kan lægge i den statistik. Doublerne har ikke stået over for hinanden siden OL for fire år siden.

Nogen toppræstation ydede Fischer og Pedersen ikke i den ucharmerende messehal, hvor OL-arrangørerne har placeret badmintonkampene, men det rakte alligevel til at vinde i to sæt.

- Jeg ramte ikke det niveau, jeg skal, siger Joachim Fischer.

- Jeg lavede for mange fejl og for mange dårlige valg undervejs, og det skabte lidt usikkerhed. Men vi vandt, og det har vi heldigvis gjort i syv-otte år nu - vundet selv om vi ikke har spillet godt, lyder det fra den selvkritiske veteran.

Danskerne formåede trods en lidt rusten indledning at holde det polske par på afstand, og Fischer kunne afgøre første sæt, da godt netspil fra Pedersen havde åbnet den polske banehalvdel på vid gab.

Danskerne bragte sig hurtigt foran 3-0 i andet sæt, men fik aldrig rigtig sat modstanderne af. Polakkerne kom i spidsen med 9-7 og havde sætbold ved 21-20, inden Fischer og Pedersen strammede grebet til sidst.

De to danskere skal spille igen både fredag og lørdag. Her er modstanderne henholdsvis et britisk og et kinesisk par.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx