Af Ritzau - 22/05-16 13:43

Danske roere henter pletfri start på OL-kvalifikationenDanske roere henter pletfri start på OL-kvalifikationen

Der var ingen svinkeærinder i de indledende heats for de danske roere, som kæmper om en billet til OL i Rio.

storybild

Mads Rasmussen og Rasmus Quist vandt olympisk guld i London i 2012. Nu har de sigte mod endnu en OL-deltagelse. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Damien Meyer)

De danske roere fik søndag en pletfri start på OL-kvalifikationen på Rotsee i Luzern.

Alle fire danske både kvalificerede sig videre fra de indledende løb og bevarer dermed håbet om en plads i finalerne, hvor OL-billetterne uddeles.

De olympiske mestre Mads Rasmussen og Rasmus Quist viste, at de er godt på vej mod tidligere tiders storform, da de skaffede sig adgang til semifinalerne i herrernes letvægtsdoublesculler ved at kvalificere sig i næstbedste tid af alle.

Det skriver Dansk Forening for Rosport i en pressemeddelelse.

- Det var ikke et løb til topkarakterer. Man kan sige, vi landede på otte ud af ti mulige point. Der er noget at forbedre, for vi synes, det blev lidt kantet for os i indsatsen, men vi kunne spare spurten. Så der er lidt mere i tanken, sagde parret efter det indledende heat.

Også OL-sølvvinderen fra OL i London 2012 i kvindernes singlesculler, Fie Udby Erichsen, er klar til semifinalen. Det samme er Sverri S. Nielsen i herrernes singlesculler.

I kvindernes doublesculler vandt Lisbet Falch Jakobsen og Nina Hollensen deres indledende løb og er nu klar til finalen. Herfra får de to bedste par en plads ved OL i Rio.

Semifinaler og finaler bliver afviklet mandag og tirsdag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Optimistisk Tom K: Mine forventninger...
bt.dk
Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Cecilie Hother afslører sin kur:...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx