Af Ritzau - 15/08-16 15:18; Opdateret: 15/08-16 17:54

René Holten Poulsen er i OL-finale på yderste mandatRené Holten Poulsen er i OL-finale på yderste mandat

Det danske medaljehåb i enerkajak viste svaghedstegn og blev kun nummer fire i sin OL-semifinale.

storybild

En sygdomsramt René Holten Poulsen er klar til OL-finalen i 1000 meter enerkajak. (Billede: Scanpix/Damien Meyer)

Som regerende verdensmester er forventningerne store til René Holten Poulsens OL, og han svigtede ikke mandag, da han kvalificerede sig til finalen i 1000 meter enerkajak.

Men det skete overraskende kun på yderste mandat i semifinalen. Her blev den danske favorit blot nummer fire, og det var kun de fire bedste, der gik videre. Afstanden til nummer fem, ungarske Balint Kopasz, var ganske lille.

Efterfølgende fortalte René Holten Poulsen, at han er ramt af sygdom, og at han har været det i de seneste tre-fire dage.

Derfor nedtoner han nu forventningerne inden finalen.

- I har en eller anden forventning om, at fordi man vinder VM året før, så går man ned og samler guldet op. Det ville være fedt, hvis det var sådan. Men jeg skal ro om det.

- Og hvis ikke man er 100 procent på toppen, så kan man ikke bare lige tro, at man kan hive hele lortet hjem uden problemer mod verdens bedste kajakroere, siger René Holten Poulsen.

Tidligere mandag kom René Holten Poulsen ellers sikkert videre til semifinalerne. Han vandt sit indledende heat i det, der lignede overlegen stil.

- Det kan godt være, det så nemt ud, men det var det ikke, fortæller kajakroeren dog om sit indledende heat.

Finalen finder sted tirsdag klokken 15.

René Holten Poulsen starter på en af de yderste baner, da han blot er noteret for syvendebedste tid af de otte finalister.

- Jeg vil helst gerne ligge inde i midten, hvor de hurtige ligger. Jeg har aldrig vundet ude på en yderbane, men hvad skal jeg gøre, siger René Holten Poulsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx