Af - 02/02-14 10:14

Kan 37-årig besejre 'Legion of Boom'?Kan 37-årig besejre 'Legion of Boom'?

Ligaens bedste offensiv tørner sammen med ligaens bedste defensiv i Super Bowl i nat.

storybild

To store profiler skal forsøge at føre deres hold frem til sejr: Quarterback Peyton Manning (t.v.) og runningback Marshawn Lynch. (Billede: AP/Polfoto)

I nat vil en masse fjernsyn stå tændt i de danske hjem, hvor årets Super Bowl vil blive fulgt nøje af football-interesserede danskere.

Forude venter - på papiret - et drama, der er Jussi Adler-Olsen værdigt. Den aldrende quaterback, 37-årige Peyton Manning, er netop kåret til ligaens bedste spiller, men i nat står han over for ligaens bedste forsvar, der med sin fysisk hårde og bevægelige stil er blevet døbt 'Legion of Boom' i amerikanske medier.

FBI undersøger mystiske pulverbreve inden Super Bowl
FBI undersøger mystiske pulverbreve inden Super Bowl

Klar med Skittles
Runningbacken Marshawn Lynch har med garanti tasken fyldt med Skittles-slik, så han kan levere den toppræstation, som han mener, at slikket bidrager til. Og hvis det ikke er nok, vil Seattle Seahawks blive støttet af ligaens mest fanatiske fans, der flere gange har fremkaldt jordskælv omkring Seattle, når jublen er brudt løs på station.

- Vi er klar til at komme i gang og har lavet præcis den samme rutine, som vi altid laver før en kamp, siger Seahawks-træner Pete Carroll, der har gjort et af ligaens ringeste hold til en magtfaktor.

Bookmakernes favorit er dog Denver Broncos, der under Peyton Manning har gennemgået en total forandring og nu regnes som ligaens bedste offensiv.

Super Bowl-vanvid: Så mange millioner spiller han på finalen
Super Bowl-vanvid: Så mange millioner spiller han på finalen

Ekspert: Husker I tidligt på sæsonen?
Én ting er, at holdet har en kapacitet som Peyton Manning i sit arsenal, men stjernereceivere som Wes Welker, Eric Decker og Demaryius Thomas står klar til at gribe Mannings touchdown nummer 56 i sæsonen. Til sammenligning har Seahawks' quarterback Russell Wilson kastet 26.

Mannings imponerende sæson skyldes blandt andet, at holdets offensive linje er blevet langt bedre til at beskytte deres vigtigste aktiv, mener ekspert på nfl.com Gregg Rosenthal.

- Husker I tidligt på sæsonen, da Manning måtte tage en masse hits? Han er dårligt blevet rørt i de sidste to måneder, selv ikke når Broncos laver de store spil, siger han.

Rosenthal har flest roser til Denver Broncos, da Seattle Seahawks simpelthen har været på svingende i denne sæson. Geniale og tæt på uovervindelige hjemme, men langt mere ordinære på udebane. Og Super Bowl foregår i New Jersey.

- Seahawks har været svingende offensivt hele sæsonen. De lever på, at forsvaret kan bringe dem i fordelagtige situationer og give dem ekstra spil. Broncos offensiv kan forhindre, at det sker, hvis de holder forsvaret friskt, så det kan stoppe Russell Wilson, siger Gregg Rosenthal.

Sikker sejr sender Denver Broncos i Super Bowl
Sikker sejr sender Denver Broncos i Super Bowl


Seahawks' joker

Jokeren bliver stjernereceiveren Percy Harvin, der gør comeback igen, igen for Seattle Seahawks.

- Når Harvin er skadesfri, er han en af ligaens sværeste spillere at tackle. Han kan sprinte forbi modstanderens tacklinger. Det er svært at sige, hvilken indflydelse han får på kampen, da han dårligt har været på banen i denne sæson, men han så godt ud i sejren over New Orleans, siger Gregg Rosenthal

Kampen begynder 00.35 i nat.

Seahawks klar til Super Bowl efter stort comeback
Seahawks klar til Super Bowl efter stort comeback

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Boligsælgere kræver mere: De...
bt.dk
Kim er syg og på kontanthjælp: Nogen...
bt.dk
Selvom det lugter af trofæer i...
bt.dk
Se det søde billede: Filmstjerne er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx