Af - 05/03-14 12:00

Den store forårsdyst: De kæmper om landsholdsmåletDen store forårsdyst: De kæmper om landsholdsmålet

Kasper Schmeichel spiller kampen mod England på Wembley i aften, men kampen om målmandspladsen er helt åben. Stephan Andersen får spilletid senere på foråret.

storybild

Stephan Andersen (tv.) og Kasper Schmeichel (th.) skal kæmpe om at blive førstemålmand på landsholdet i forårets træningskampe. (Billede: Polfoto/Lars Poulsen)

Der er gået fordelingspolitik i valget om at være førstemålmand på landsholdet. Landstræner Morten Olsen har meldt kampen mellem Kasper Schmeichel og Stephan Andersen helt åben, og de skal hver især bevise sig i forårets tre venskabskampe.

Tilbage på landsholdet efter to FCM-kampe: Det er dejligt
Tilbage på landsholdet efter to FCM-kampe: Det er dejligt

Schmeichel spiller kampen mod England på Wembley i aften, mens Stephan Andersen er lovet spilletid i udekampen mod Ungarn eller hjemmekampen mod Sverige i maj.

- Det er fantastisk. Jeg glæder mig utrolig meget. Som jeg har sagt er alle kampe, jeg får lov til at stå for Danmark en ære og noget, jeg aldrig nogensinde ville tage for givet, siger Kasper Schmeichel til mx.dk.

Find dig en ny klub, Nicklas
Find dig en ny klub, Nicklas

I kampen for at opnå den faste plads på landsholdet, kan 27-årige Schmeichel med al sandsynlighed spille en stærk trumf til sommer: Premier League-spilletid. Hans klub Leicester ligger klart nummer ét i den næstbedste engelske række.

- For mig har det altid handlet om spilletid. Det er det vigtigste for mig. Jeg vil meget hellere spille i Championship end ikke at spille i Premier League. Championship er en af hårdeste ligaer overhovedet, siger han dog.

Jaja, Morten, jeg arbejder på det
Jaja, Morten, jeg arbejder på det

Stephan Andersen er rykket fra bænken i spanske Betis til førstehold i Holland og Go Ahead Eagles, hvor han er på lejeophold indtil sommer.

- Det betyder, at jeg spiller hver uge og kan vise mig frem frem mod sommer. Både for landsholdet, men også for min fremtid. Det er ikke udelukkende landsholdet, jeg har gjort det for, for hvis jeg sidder i Spanien og ikke får noget spilletid, så går man lidt i glemmebogen, siger Andersen.

Morten Olsen udtager tre erstatninger
Morten Olsen udtager tre erstatninger

Jokeren i spillet er Jonas Lössl. Han er ikke garanteret spilletid.

- Umiddelbart er han bare med for at få en god følelse, siger Morten Olsen om FCM-målmanden.

Lössl selv drømmer om mere.

- Det er klart, at jeg har ambitioner om at skulle ud, og det håber jeg, at jeg opnår. Hvis man skal være A-landsholdsspiller, skal man ud og spille på et højt niveau. Det er der mange beviser på, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx