Af Ritzau - 02/09-16 02:37; Opdateret: 02/09-16 04:57

OL-helte sikrer Brasilien sejr i VM-kvalifikationOL-helte sikrer Brasilien sejr i VM-kvalifikation

Messi sikrer desuden Argentina sejren i topopgør i den sydamerikanske kvalifikationspulje til VM.

storybild

Brasiliens Gabriel Jesus, tv, fik en drømmedebut på A-landsholdet med to scoringer mod Ecuador. Her ses Jesus juble sammen med Neymar. (Billede: Reuters/Guillermo Granja)

Efter en middelmådig start på den lange rejse mod VM i fodbold i Rusland i 2018 ser Brasilien nu ud til at have fundet rytmen.

Natten til fredag dansk besejrede de femdobbelte verdensmestre Ecuador på udebane med 3-0.

Barcelona-angriberen Neymar, der ved OL i Rio sikrede hjemmeholdet guld med den afgørende scoring i finalen mod Tyskland, bragte udeholdet foran i det 72. minut.

Straffesparket blev begået mod Gabriel Jesus, der også var på guldholdet i Rio, og som i aftenens opgør fik sin debut på A-landsholdet.

Den 19-årige Jesus scorede Brasiliens sidste to mål kort før slutfløjtet.

- Du får ikke en bedre debut end det, gør du, sagde Jesus, der mod slutningen af året skifter til Manchester City.

Sejren var Brasiliens første i Ecuadors hovedstad, Quito, i 33 år.

Med de tre point er Brasilien nu oppe på en delt femteplads i den sydamerikanske kvalifikationspulje til VM. De fire første hold kvalificerer sig direkte til VM.

Samtlige ti hold i puljen var i aktion med opgøret mellem Argentina og Uruguay som det mest interessante.

Lionel Messi besluttede efter det skuffende nederlag i sommerens Copa America-finale at droppe landsholdet, men Barcelona-stjernen kom på andre tanker og var tilbage i startopstillingen.

Og Messi viste igen sin store betydning ved at score kampens eneste mål i det 43. minut.

Minuttet efter blev holdkammeraten Paulo Dybala udvist, men trods en spiller i undertal formåede Argentina at holde Uruguay fra at score.

Colombia tog tre point med sig fra opgøret hjemme mod Venezuela. James Rodríguez og Macnelly Torres scorede i 2-0-sejren.

Bolivia mod Peru endte ligeledes 2-0 på mål af Pablo Escobar og Ronald Raldes. AaB-spilleren Edison Flores kom på banen for Peru i slutningen af kampen. Endelig sendte Paraguay Chile hjem med et nederlag på 1-2.

Efter syv af de i alt 18 spillerunder er Argentina på puljens førsteplads med 14 point. Uruguay, Colombia og Ecuador har 13, mens Brasilien og Paraguay begge har samlet 12 point.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx