Af - 07/12-15 21:25

Topdommer om uventet karrierestop: Derfor døde min motivationTopdommer om uventet karrierestop: Derfor døde min motivation

Den danske Fifa-dommer Kenn Hansen besluttede at kaste håndklædet i ringen, da han fik en overraskende besked fra DBU.

storybild

Kenn Hansen stopper karrieren. Ken Hansen takker af (Billede: Polfoto/Unger Anthon)

Efter et have levet dommerdrømmen for fuld udblæsning dømte Kenn Hansen i søndags sin sidste kamp på topplan, da FC København vandt 4-1 over OB.

- Det var helt vildt følelsesladet. Jeg stod og vrælede oppe på tilskuerpladserne. Det har været hele mit voksenliv, siger det 35-årige dommertalent, som traf beslutningen om at indstille karrieren i sommer.

Superliga-bad boy nu som succestræner: Jeg var et fjols
Superliga-bad boy nu som succestræner: Jeg var et fjols

Her blev han forbigået, da DBU udpegede de to dommere, der skulle være en del af en ny satsning med semiprofessionalisme.

- Med mit internationale potentiale taget i betragtning, så var jeg overrasket, siger Kenn Hansen, som understreger, at han på ingen måder er bitter over DBU’s beslutning om at forfremme Jakob Kehlet og Mads-Kristoffer Kristoffersen, der i Fifa-regi er lavere rangeret end Kenn Hansen.

Daniel Agger tror på godt Brøndby-forår
Daniel Agger tror på godt Brøndby-forår

Men episoden fik ham til at genoverveje om dommerlivet var den hårde træning, de 50-60 rejsedage om året og det store pres værd. Motivationen var forsvundet blev hans konklusion.

- Det er enormt krævende at blive ved, især når man bruger sin fritid på det og skal have et normalt arbejdsliv til at fungere, siger eks-dommeren, som mener, at tiltaget med semiprofessionelle tilstande selvfølgelig er et skridt i den rigtige retning.

FCK-profil: Vi er favoritter til mesterskabet
FCK-profil: Vi er favoritter til mesterskabet

Men han vil have meget mere af det.

- Det vil give dommerne meget langt bedre mulighed for at forberede sig, hvilket vil minimere fejlene i kampene, siger Kenn Hansen.

Trods sit farvel til topdommerlivet, så vil Kenn Hansen ikke helt slippe dommergerningen. Med sin nye hjemmeside med det finurlige navn lortedommer.dk vil den notorisk åbenmundede dommer skabe større forståelse og respekt for dommergerningen.

Sønderjyske-træner begraver al snak om nedrykning
Sønderjyske-træner begraver al snak om nedrykning

- Der er så mange spændende ting, jeg gerne vil vise. Jeg er nok mere åben end gennemsnittet, men som aktiv dommer er man underlagt begrænsninger, siger Hansen.

- Jeg er ikke en ‘secret footballer’, som skal ud og fortælle alle mulige hemmeligheder. Men det meste af fodboldverdenen er lukket. Det synes jeg ikke dommerne skal være en del af.

Se en video ved at klikke på linket her, hvor man kan høre, hvordan dommerne arbejdede med brug af headset, da FCK's Andreas Cornelius fik det røde kort af Kenn Hansen.

LÆS OGSÅ: Zanka og årets profil sender FCK i udbrud

LÆS OGSÅ: Sønderjyske holder snor i toppen med sent sejrsmål

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx