Af - 20/04-16 12:16

Landsholdskomet: - Jeg bliver aldrig kongen af discogulvetLandsholdskomet: - Jeg bliver aldrig kongen af discogulvet

Pierre-Emile Højbjerg taler ud om at være et forbillede, ølbong - og hvorfor han aldrig vil smøre Nutella ud på balderne.

Bildstrecke im Grossformat »
Højbjerg bliver kaldt det danske midtbanehåb. Flasker karrieren sig, så havner han oppe på samme stjernehylde som Nicklas Bendtner og Kevin Magnussen inden længe. Allerede nu er han blandt andet Carlsberg Sports nye ansigt, ligesom han har været på forsiden af Euroman. Pierre-Emile Højbjerg kom på alles læber, da han i forbindelse med landskampen mod Serbien i juni sidste år ikke kunne holde tårerne tilbage i et interview efter 2-0-sejren. Højbjerg debuterede på landsholdet i Parken mod Sverige den 28. maj 2014 i en venskabskamp. Højbjerg udligner i sin tredje landskamp til 1-1 i 2-1-sejren over Armenien i september 2014. Daværende U/17-landstræner Thomas Frank uddeler blomster til Pierre-Emile, som i 2011 får DBU's Talentpris for U/17-spillere. I sommeren 2012 skifter Højbjerg Brøndbys ungdomshold ud med Bayern Mûnchen. Han debuterer på det tyske storhold i april 2013 som 17-årig. Alonso, Neuer, Lewandowski, Robben, Ribery, Boateng... Højbjerg! I denne sæson har Pierre-Emile Højbjerg været lejet ud til Schalke 04 i den tyske Bundesliga. Efter et svært efterår har han i de seneste måneder bidt sig fast på holdet. - Han er ung og en fremtidens mand på landsholdet. Det er vigtigt, at vi passer på de unge spillere, men vi skal også give dem erfaring, siger den nye landstræner Åge Hareide. Højbjerg startede inde i begge landskampe under nordmanden. - Jeg ville lave noget, hvor jeg kunne give noget af mig selv. Være noget for børn og give dem tro og håb. Pædagog måske. Børn er fremtiden. Sådan siger Pierre-Emile Højbjerg til spørgsmålet, om hvad han ville lave, hvis fodboldtalentet ikke havde rakt til en professionel karriere.

Landsholdsstjernen Pierre-Emile Højbjerg sætter en ære i at være et forbillede for de unge frem for at føre sig frem i rampelyset. Se billeder fra hans karriere her.

- Du vil ikke se mig tage en ølbong på Instagram - eller udstille mig selv på en negativ måde.

Udtalelsen kommer efter en lang snak med Pierre-Emile Højbjerg om livet som 20-årig dansk fodboldstjerne i Tyskland.

Landsholdsspillerens kometkarriere, som begyndte i Bayern München i 2012, har kastet ham op i en sportsstjerneliga, hvor det nærmest kun er Kevin Magnussen, Caroline Wozniacki og Nicklas Bendtner, der er større herhjemme.

Landsholdets franske stjerne: Jeg gik rundt med en klump i halsen
Landsholdets franske stjerne: Jeg gik rundt med en klump i halsen

Det har gjort ham bevidst om at være et godt forbillede for ungdommen. Også - eller især - på de sociale medier.

- Du påvirker de unge med det, du lægger op. Jeg kunne godt lægge et billede af mig selv op, hvor jeg var helt nøgen med Nutella smurt ud på mine balder, men det tror jeg ikke ville passe til de værdier, jeg står for, og så vil diverse trænere eller klubpræsidenter nok ikke stå og klappe i hænderne over det, siger han i telefonen i sin bil på vej hjem fra træning i sin klub, Schalke 04.

Eksperts frygt: Højbjerg står foran et fesent forår
Eksperts frygt: Højbjerg står foran et fesent forår

Jeg kunne godt lægge et billede af mig selv op, hvor jeg var helt nøgen med Nutella smurt ud på mine balder, men det tror jeg ikke ville passe til de værdier, jeg står for.

- Jeg har heller ikke nogen Lamborghini. Jeg kører i klubbens bil: en VW Touareg. Det er en fin bil, en stabil bil, siger Højbjerg som for at understrege, at for ham handler det ikke om bling-bling og blær uden for banen, men om at yde en indsats inden for kridtstregerne.

Det kan lyde helt helligt. For come on. Det er ikke mere end et halvt år siden, Østerbro-knægten stadig kunne kalde sig teenager, og nu lever han fodbolddrømmen i overhalingsbanen.

Euroman-forbandelsen hærger: Flere danske sportsstjerner er blevet ramt - se her hvem
Euroman-forbandelsen hærger: Flere danske sportsstjerner er blevet ramt - se her hvem

Skal man så ikke have lov at skeje lidt ud?

- Jo, vi er bare mennesker og skal også koble af. Det har vi så forskellige måder at gøre på. Jeg kan godt lide at gå ud og spise god mad og få et glas vin. Men som fodboldspiller kan du ikke være kongen af discogulvet om torsdag og samtidig levere i weekenden, siger han og uddyber:

- Jeg er meget bevidst om at få det ultimative ud af min krop. Men derfor betyder det jo ikke, at jeg er en skoledreng. Langt fra. Jeg er Pierre-Emile, der prøver at få det bedste frem i mig selv, og skrive min egen historie.

Pierre-Emile Højbjerg i aktion for Schalke 04 med en grim tackling mod Dortmund:

LÆS OGSÅ: Energisk Højbjerg får indflydelse på egen landsholdsrolle

LÆS OGSÅ: Schalke og Dortmund deler i underholdende lokalopgør

LÆS OGSÅ: Pierre-Emile Højbjerg hjælper Schalke til sejr i Köln

LÆS OGSÅ: Danske profiler på hævntogt: Flabet svensker skal have igen

LÆS OGSÅ: Højbjerg missede træningsstart: Jeg så en tv-serie

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx