Af - 17/03-15 09:10

Verdens værste fodboldhold går efter sensationenVerdens værste fodboldhold går efter sensationen

Verdens værste fodboldhold jagter sensation i VM-kvalifikations-kvalifikationen mod 'stormagten' Sri Lanka. Anføreren: »Vi spiller for sjov.«

storybild

Jubelscener fra den første kamp, hvor Bhutan vandt 1-0 over Sri Lanak. (Billede: Polfoto)

Spillerne på Bhutans fodboldlandshold er ikke vant til at trække overskrifter i hjemlandet, og da slet ikke længere væk.

Nationalsporten er bueskydning, og tophistorierne på landets news sites handler i disse dage om den nye Airbus 319, som det nationale flyselskab, Druk Air, har fået.

Så når internationale medier ringer, er der ingen stjernenykker: Fodboldspillerne giver gerne interview.

Vi er små, men vi skal være hårde som Gibraltar-klippen
Vi er små, men vi skal være hårde som Gibraltar-klippen

- Jeg fik et opkald fra The Guardian, en fyr fra New York Times ringede også, og der er nogle fra BBC, der har interviewet spillerne, fortæller holdets anfører, Karma Shedrup Tshering, da metroxpress er i røret.

Årsagen til al opmærksomheden er, at Bhutan i sidste uge chokerede den del af fodboldverdenen, der havde opmærksomheden rettet mod før-kvalifikationen til kvalifikationsturneringen frem mod VM 2018 i Moskva.

Bhutan, der er nummer 209 ud af 209 på FIFAs rangliste, vandt på udebane 1-0 over Sri Lanka, i denne sammenhæng vel nærmest en 'fodboldstormagt'. (Sri Lanka er nummer 174 i verden.)

Tv-kiggeri gør dig til en bedre fodboldspiller
Tv-kiggeri gør dig til en bedre fodboldspiller

- Reaktionen var meget intens. Alle troede, at vi ville tabe og lukke mange mål ind. Men vi vandt! Det var et chok for alle, fortæller Karma Shedrup Tshering.

Sejren har – sådan da – skabt fodboldfeber hjemme i Bhutan, og man regner med, at der bliver udsolgt til returkampen tidligt tirsdag, dansk tid. Eller udsolgt og udsolgt...

- Altså, det koster ikke noget at komme ind til kampen, men jeg har hørt, at stadion vil blive tætpakket med måske 15-20.000 tilskuere. Så mange har vi aldrig spillet for før, så det bliver ret fantastisk, siger holdets anfører, som virkelig, virkelig, virkelig håber at gå videre.

Fodboldpræsident vil have iranske kvinder på stadion
Fodboldpræsident vil have iranske kvinder på stadion

Om han også tror på det, er en anden sag.

- Det... det er jeg ikke sikker på. Det er fodbold, og man ved aldrig, hvad der kan ske. Men vi går ud for at vinde kampen. Vi tager en dag ad gangen. Vi nyder det bare i nuet, siger han.
Bhutans landshold består af studerende, en restauratør, en diætist og så Karma Shedrup Tshering, der er pilot i Druk Air.

Han glæder sig til at flyve den nye Airbus 319, men først gælder det landets største fodboldkamp nogensinde.

- Der har altid været græsrødder i bhutansk fodbold, men hvis vi vinder denne her kamp og går videre til gruppespillet, så kan små drenge, der render og spiller fodbod idolisere os spillere, og hvem ved: Måske kan en af dem så en dag gøre fodbolden til sin levevej, drømmer han.

Returkampen mod Sri Lanka spilles tirsdag klokken 11 dansk tid.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kræver VM udsat: Fodboldstjerne...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Folkeskoleelev slår dansk fodboldrekord
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx