Af Ritzau - 15/08-16 23:51

Dansker overnatter som nummer fire i kvindernes omniumDansker overnatter som nummer fire i kvindernes omnium

Amalie Dideriksen ligger nummer fire, efter at tre af de seks omnium-discipliner er kørt.

storybild

Amalie Dideriksen har lagt godt ud i kvindernes omnium. (Billede: Reuters/Eric Gaillard)

Cykelrytteren Amalie Dideriksen har lagt fornuftigt ud i kvindernes omnium-konkurrence på cykelbanen ved OL i Rio.

Efter tre af de seks discipliner ligger den 20-årige cykelrytter nummer fire sammenlagt efter en godkendt førstedag, hvor hun gjorde en god figur.

Dideriksen sluttede dagen af med en sjetteplads i udskilningsløbet, hvor hun kørte langt bedre taktisk end sin mandlige kollega, Lasse Norman Hansen, der udgik som den første i mændenes tilsvarende konkurrence.

Amalie Dideriksen blev derudover nummer fire i 3000 meter forfølgelsesløb efter at være blevet nummer syv i den første disciplin, scratch.

I forfølgelsesløbet cyklede Dideriksen de 12 omgange på banen med en gennemsnitsfart på 51,4 kilometer i timen og var med tiden 3 minutter og 30,264 sekunder blot seks hundrededele af et sekund fra tredjebedste tid.

Hun kunne dog ikke røre den forsvarende mester, Laura Trott fra Storbritannien, der satte alle konkurrenterne eftertrykkeligt på plads med tiden 3 minutter og 25,054 sekunder.

Trott ligger også suverænt i spidsen af konkurrencen efter førstedagen med 118 point foran belgieren Jolien D'Hoore med 110 point og amerikaneren Sarah Hammer, der har 108 point.

Amalie Dideriksen har 92 point. Danskeren kvalificerede sig til OL, da hun i marts blev nummer ti i omnium ved VM på bane. Ved den lejlighed vandt Amalie Dideriksen scratch-løbet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx