Af - 11/05-14 11:44; Opdateret: 11/05-14 14:56

Vidunderlige billeder: NFL-spiller bryder historisk tabuVidunderlige billeder: NFL-spiller bryder historisk tabu

TV-stationen ESPN var heldigvis til stede til at fange øjeblikket, da Michael Sam blev den første åbent homoseksuelle spiller i NFL.

storybild

Michael Sam knækkede sammen under det afgørende opkald. Heldigvis var hans kæreste der. (Billede: ESPN/Youtube)

Michael Sam er 188 cm høj. Han vejer 118 kg i rå muskelmasse. Men det forhindrede ham ikke i at bryde grædende sammen af lykke, da han i går blev den første åbent homoseksuelle spiller i den bedste række i amerikansk fodbold, NFL.

Han sagde noget, som INGEN har sagt før
Han sagde noget, som INGEN har sagt før

Den 24-årige defensivspiller blev valgt af Saint Louis Rams, da NFL-holdene lørdag fordelte de nye talenter mellem sig i den såkaldte 'draft'. Michael Sam måtte dog vente til allersidste runde, inden han blev taget som den 8. sidste af de 256 universitetsspillere, der blev taget. Og det fremgik da også tydeligt, hvor meget spænding, Michael Sam fik forløsning for, da sportskanalen ESPN var til stede i dagligstuen, hvor Sam var forsamlet med venner og sin kæreste.

Sikker sejr sender Denver Broncos i Super Bowl
Sikker sejr sender Denver Broncos i Super Bowl

Michael Sam sprang ud over for sine holdkammerater på Missouri Universitets footballhold i efteråret 2013 og i offentligheden i februar 2014. Offentliggørelsen fik efterfølgende amerikanske medier til at spekulere i, om det kunne skade hans chancer for at komme til at spille i NFL. Den daværende Saints-spiller Jonathan Vilma var blandt andet ude at sige, at han ikke mente, at en homoseksuel spiller ville være velkommen i omklædningsrummet.

Vilma trak dog efterfølgende sine bemærkninger tilbage. I en undersøgelse blandt 51 anonyme NFL-spillere svarede 86 procent efterfølgende, at de ikke interesserede sig for, hvilken seksualitet deres spillere havde.

Reklame giver Putin fingeren: 'OL har altid været lidt homo'
Reklame giver Putin fingeren: 'OL har altid været lidt homo'

Og lørdag lykkedes det altså for Michael Sam at blive draftet. Se hans overvældende reaktion på det afgørende telefonopkald og hans glæde sammen med kæresten her:

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Konkurrenterne håner FCK-kaptajn:...
bt.dk
Barca-målmand: Neymars farvel var en...
bt.dk
Guld-darlings ’hidsige’ kæreste i...
bt.dk
Wow: Kan du kende Kim Kardashian som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx