27/12-17 13:54; Opdateret: 27/12-17 17:05

Mutko trækker sig som leder af VM-komitéMutko trækker sig som leder af VM-komité

Vitaly Mutko fortalte onsdag, at han vil koncentrere sig om sit arbejde i den russiske regering.

storybild

Russeren Vitaly Mutko meddeler onsdag, at han trækker sig som leder af VM-komitéen efter massivt pres. Scanpix/Alexander Nemenov

Moskva. Russeren Vitaly Mutko meddeler onsdag, at han trækker sig som leder af VM-komitéen efter massivt pres som følge af hans involvering i den russiske dopingskandale.

For få dage siden meldte Mutko, som er vicepremierminister og tidligere sportsminister i Rusland, ellers ud, at han ville fortsætte som leder af VM-komitéen for fodboldslutrunden i Rusland næste sommer.

Men nu har piben fået en anden lyd, og han siger, at han trækker sig.

- Alexei Sorokin (som er russisk medlem i eksekutivkomitéen i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), red.) bliver den nye leder for VM-komitéen, siger Mutko onsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Han vil arbejde sammen med Fifa (Det Internationale Fodboldforbund, red.). Jeg vil koncentrere mig om arbejdet i regeringen.

Mutko meddeler desuden, at han vil fortsætte med at fungere som chefkoordinator for forberedelserne op til slutrunden i Rusland. Det vil han gøre, indtil han bliver bedt om noget andet af regeringen.

Mutko er af Den Internationale Olympiske Komité (IOC) udelukket på livstid for sin involvering i den russiske dopingskandale.

Rapporter har konkluderet, at institutionaliseret, omfattende doping har fundet sted.

Fifa har været kritiseret for ikke at tage afstand fra Mutko i samme omfang som IOC. Fodboldforbundet har været yderst tilfreds med hans arbejde, lyder det i en kommentar til Mutkos beslutning om at trække sig tilbage.

- Fifa vil gerne takke hr. Mutko for hans værdifulde bidrag til VM-forberedelserne.

- Vi vil fortsætte det tætte samarbejde med hans efterfølger og med den russiske regering, så vi kan afholde en exceptionel begivenhed i juni og juli, meddeler Fifa ifølge dpa.

Mandag fortalte Vitaly Mutko, at han vil tage en pause på et halvt års tid fra hvervet som præsident for Ruslands fodboldforbund.

59-årige Mutko har indtil denne uge holdt fast i sine poster på trods af dopingskandalen. Han holder stadig på, at de russiske atleter, der deltog i vinter-OL i 2014, var rene og ikke benyttede sig af doping.

VM i Rusland spilles fra 14. juni til 15. juli 2018.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tragedie: 14-årig dreng død efter...
bt.dk
Prins Harry har valgt sin forlover...
bt.dk
Brøndby-spillerne fik fri: Zorniger...
bt.dk
Superliga-klub anklaget for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx