10/02-14 19:21; Opdateret: 10/02-14 19:33

Curlingherrrer besejrer den russiske bjørnCurlingherrrer besejrer den russiske bjørn

De danske curlingherrrer vinder - efter ekstra ende - med 11-10 over Rusland. Dermed revancherede danskerne åbningsnederlaget til Kina.

storybild

De danske curlingherrrer vinder - efter ekstra ende - med 11-10 over Rusland. Dermed revancherede danskerne åbningsnederlaget til Kina. (Billede: Polfoto)

De danske curlingherrers drøm om en OL-medalje i Sotji lever efter en gysersejr på 11-10 over værterne fra Rusland.

Der måtte en ekstra ende til for at afgøre det næsten tre timer lange opgør. Det danske hold fik en forfærdelig start på kampen, og efter to ender førte russerne med 5-0. Ligesom i mandagens åbningsnederlag på 4-7 til Kina virkede Rasmus Stjerne og hans spillere nervøse.

Gramsespektrum hjælper ikke: - Det er op til dem selv
Gramsespektrum hjælper ikke: - Det er op til dem selv

De danske spillere havde svært ved at aflæse isens fart, og stenene blev både lagt for kort og for langt. Men danskerne spillede sig op, og da femte runde blev vundet med 3-0, så stillingen pludselig kun var 6-5 til russerne, var der lagt op til en spændende afslutning.

Syvende ende blev en sand maratondyst med hele 10 sten i huset til sidst. Heldigvis var to af danskernes sten tættest på centrum, og så var stillingen helt lige - 7-7 - med tre ender igen. Bedst som danskerne havde fået momentum, lagde russerne en fantastisk sidste sten i ottende ende og bragte sig på 9-7.

Ole Einar Bjørndalen misser medaljerekord ved OL
Ole Einar Bjørndalen misser medaljerekord ved OL

Men i næstsidste ende kiksede den russiske skipper en nem sten, hvilket Danmark udnyttede til at vinde enden med 3-0 og dermed tage en 10-9-føring med ind til sidste ende, hvor russerne dog havde fordel af sidste sten.

Den udnyttede de russiske værter til at udligne den danske føring, og så skulle dramaet forlænges med en ekstra ende, hvor det danske hold fik lov at lægge den sidste sten. Og her var danskerne kølige.

De danske curling-kvinder kopierede mændene
De danske curling-kvinder kopierede mændene

Det samme kunne man ikke sige om russerne, der missede deres sidste indlæg, så det danske hold slap for at skulle lægge den altafgørende sten. Det endte 11-10 til Danmark.

OL-atlet: Jeg tog til OL for at få sex
OL-atlet: Jeg tog til OL for at få sex

Dermed kan herrerne gå ind til onsdagens kampe mod USA og Sverige med medaljehåbet intakt. De danske curlingkvinder kom mandag skævt fra start med et 4-7-nederlag til værterne fra Rusland og spiller tirsdag mod Schweiz og Japan.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter intensive forhandlinger:...
bt.dk
Midt i voldsom debat: Nye tal om...
bt.dk
50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
Faxe vil ikke søge Wengers job: Mange...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx