Af Daniel Martinsen - 21/03-18 19:03

Blev pludselig berømt som Wozniackis makker: Nu fortæller Malou Ejdesgaard historien bag dét billedeBlev pludselig berømt som Wozniackis makker: Nu fortæller Malou Ejdesgaard historien bag dét billede

Hun var blot 19 år, da det berømte billede så dagens lys.

Efter halvanden times søvn: Wozniacki giver interview på dansk.

Det var i 2010 i Farum, at Malou Ejdesgaard pludselig trådte ind i bevidstheden hos den almene dansker.

Den 19-årige og relativt ukendte tennisteenager stillede her op i den første danske WTA-turnering på dansk jord, E-Boks Sony Ericsson Open.

Og ikke sammen med frøken hvem-som-helst.

For doublemakkeren var den jævnaldrende - men noget mere feterede og berømte - Caroline Wozniacki, der bare lidt senere dét år faktisk blev nummer et på verdensranglisten for første gang. Øverst i artiklen kan du se Caroline Wozniacki som Australian Open-vinder - dagen derpå!

Og så var der dét billede. For Malou Ejdesgaard skulle hurtigt få titlen som 'Danmarks tennis-babe' på grund af et billede, der blev taget af hende under en af kampene i Farum-turneringen. Over for Ekstra Bladet fortæller hun nu den pudsige historie bag billedet:

»Historien bag det billede, som folk utroligt nok stadig kan huske efter al den tid, er faktisk, at jeg har glemt min sports-bh den dag, det er taget. Og jeg glemmer ellers aldrig noget. Da jeg opdagede det, tænkte jeg bare 'øv hvor akavet, der kommer til at være fotografer og alt muligt', men jeg kunne jo ikke nå hjem og hente den, og så måtte jeg bare spille i den BH, jeg havde på i forvejen,« siger Malou Ejdesgaard til Ekstra Bladet og giver udrtyk for, at hun i dag stadig synes, at 'det er en sjov historie at fortælle'.

Du kan se billedet her:

Malou Ejdesgaard bliver fanget af fotografen i 2010 midt under doublekampen med Caroline Wozniacki. (Billede: Keld Navntoft)

Tenniskarrieren nåede dog aldrig de store højder for Malou Ejdesgaard.

Mens Caroline Wozniacki altså få måneder efter den historiske double-optræden i en WTA-turnering på dansk jord strøg til tops på verdensranglisten, blev Malou Ejdesgaard alvorligt skadet.

Hun fortæller til Ekstra Bladet, at blandt andet efterfølgende smerter og en tvivl om, hvorvidt hun egentlig kunne blive så god, som hun drømte om samt komplikationerne fra det overrevne korsbånd betød, at hun stoppede.

Som singlespiller blev Malou Ejdesgaards bedste placering på verdensranglisten en 717. plads  i 2010. Som doublespiller var hun noget  længere oppe som nummer 252 i 2012.

Caroline Wozniacki og Malou Ejdesgaard nåede at spille double sammen ved WTA-turneringen i Farum-turneringen flere gange:

I 2010:

I 2011:

(Billede: Keld Navntoft)

I 2012:

I dag er Malou Ejdesgaard 27 år. Hun blev i januar færdig med uddannelsen som sygeplejerske, og hun arbejder i dag i akutmodtagelsen på Herlev Sygehus.

»Så kan det godt være, at jeg ikke kunne blive nummer et i tennis, men så kan jeg blive en rigtig, rigtig god sygeplejerske. Nummer et i sygeplejerske måske,« siger Malou Ejdesgaard til Ekstra Bladet.

Caroline Wozniacki spiller som bekendt stadig tennis på allerhøjeste plan. I denne uge stiller hun op ved WTA-turneringen i Miami, hvor hun har fået en svær lodtrækning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er danskernes foretrukne...
bt.dk
Han voksede op i Albertslund: Nu...
bt.dk
Krig hos Socialdemokraterne: Profil...
bt.dk
Magnussen med selvtillid: Her vil han...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx