Af - 12/01-17 09:56; Opdateret: 12/01-17 10:14

Renault-boss sviner Kevin: - Du er udisciplineretRenault-boss sviner Kevin: - Du er udisciplineret

Renault-boss Cyril Abiteboul har stort set kun grimme ting at sige om Kevin Magnussen.

Bildstrecke im Grossformat »
Kevin Magnussen er den dansker, der har kørt flest løb i Formel 1. Kevin Magnussen i sit rette element: Bag rattet i en Formel 1-racer. - Jeg har kørt ræs hele mit liv, og nu er jeg sulten og ivrig efter at sidde i en Formel 1-racer igen, sagde Magnussen, i forbindelse med sit comeback til Formel 1. Navn: Kevin Jan Magnussen Født: 5. oktober 1992 i Roskilde I Kevin Magnussens debut i Formel 1 i marts 2014 i Melbourne kørte han sin hidtil eneste podieplads hjem. Det blev til en andenplads. 12 top-10-placeringer kørte Magnussen hjem i sin første sæson i Formel 1 hos McLaren i 2014. Kevin Magnussen kørte for McLaren i 2014. I 2015 blev han degraderet til resvervekører for samme team. Den 3. februar 2016 blev Kevin Magnussen præsenteret som Renault-kører. - Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op, forklarede Magnussen om de første indtryk at det nye hold. (Ritzau) Magnussens første sæson hos Renault har været svingende. En enkelt syvendeplads og en tiendeplads er det blevet til som højdepunktet. Ellers har der været tale om placeringer ude af top-10. Magnussen ser alt andet end frisk ud til pressemøde med de andre Formel 1-kørere i forrige sæson. Kevin har ikke talentet for at køre hurtigt fra fremmede. Han har fået fart i blodet fra sin far, tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. Dorte Riis Madsen (tv.) har været manager for Kevin Magnussen siden han var teenager. Hun hjalp ham ind i det forjættede Formel 1-land, men nu er deres samarbejde smuldret. Kevin Magnussen i 2012, få år inden han brød ind i Formel 1-verdenen. Året efter vinder han Formel Renault 3.5 Series. Resten er historie...

Kevin Magnussens tid hos Renault sluttede grimt. Resultaterne svigtede og det samme gjorde kemien mellem den danske Formel 1-stjerne og det franske holds ledelse i den grad.

Derfor kom det da også til et brud mellem parterne. Som har gjort ondt.

I hvert fald hvis man skal dømme ud fra Renault-direktør Cyril Abitebouls interview med motorsportsmediet Auto Hebdo. For det er ikke pæne ord, han har at sige om tiden med Magnussen i det ene sæde.

Renault-boss efterlyser pænere farvel fra Magnussen
Renault-boss efterlyser pænere farvel fra Magnussen

- Personligt har Magnussen skuffet mig. Med sin præstation og med sin opførsel. Han har et reelt talent, men han er ikke disciplineret nok, og han er hele tiden på udkig efter for mange undskyldninger, siger Cyril Abiteboul i interviewet.

Han forklarer mere detaljeret, hvorfor Renault valgte at forlænge med Jolyon Palmer i stedet for med Magnussen. Årsagen var blandt andet større udviklingspotentiale hos briten.

Kevin er tilbage: Løfter  vægte op til ny sæson
Kevin er tilbage: Løfter vægte op til ny sæson

- Magnussen kunne faktisk have været et mere naturligt valg, da vi ønskede at bibeholde en linje. Der var dog én, der gjorde fremskridt, mens én anden gik i stå. Der var flere grandprixer, hvor Palmer var helt væk om fredagen, men forbedrede sig støt og roligt, mens Magnussen har været god til regelmæssigt at kollapse, siger Cyril Abiteboul.

Men så er det jo godt, at Magnussen efter den ene sæson i Renault-raceren har fundet et nyt Formel 1-team at køre for. I den kommende sæson hedder arbejdsgiveren Haas.

LÆS OGSÅ: Kevin Magnussen: - Jeg sigter stadig efter storhed!

LÆS OGSÅ: 2017: Sådan går det Kevin, Caroline og alle de andre

LÆS OGSÅ: Kevin Magnussen: Skiftet til Haas er ikke en omvej

LÆS OGSÅ: QUIZ: Hvem sagde det - Kevin, Kanye eller Kjærsgaard?

LÆS OGSÅ: Kevins nye teamchef: - Her kan han opnå alt på banen!

LÆS OGSÅ: Her skal Kevin forstærke sig inden næste sæson

LÆS OGSÅ: Kevins Haas-drøm: - Vi skal være de hurtigste

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
14-årige Jonas kom i kæmpegæld på...
bt.dk
Europas storklubber hiver og flår i...
bt.dk
Se BTs karakterer: Horsens snydt for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx