Af Daniel Martinsen - 01/07-14 16:02

Laudrup om Qatar: - Jeg forstår kritikkenLaudrup om Qatar: - Jeg forstår kritikken

Michael Laudrup fravalgte store europæiske ligaer til fordel for Qatar. Han tager et år ad gangen.

storybild

Michael Laudrup skal til Qatar. (Billede: Polfoto/AP)

Michael Laudrup er med på, at folk i Danmark ikke forstår, at han nu fortsætter trænerkarrieren i Qatar-klubben Lekhwiya SC, men fodboldikonet trængte til at prøve noget nyt.

Efter ophold i de mindre spanske ligaklubber Getafe og Mallorca og senest i Swansea i den engelske Premier League ville han enten til en topklub i Spanien eller England eller prøve noget helt andet.

Laudrups nye hjem krænker menneskerettighederne
Laudrups nye hjem krænker menneskerettighederne

- Efter at have været i mindre klubber i de største ligaer tog jeg for et par måneder siden beslutningen om, at jeg nu - i den afsluttende del af min trænerkarriere - enten ville træne et af de store/større hold i de bedste ligaer, skriver Laudrup i en mail til Ritzau og henviser til Spanien og England.

- Eller også ville jeg rejse fra Europa for at prøve noget anderledes, siger han og nævner Qatar, Emiraterne, USA og Kina som mulige destinationer.

Laudrups nye kollega: Ved ikke noget om klubben
Laudrups nye kollega: Ved ikke noget om klubben

Det var nu ikke, fordi der manglede tilbud fra klubber i de bedste europæiske ligaer, fortæller han.

- Jeg kunne godt være blevet i La Liga eller Premier League i en mindre klub, og det er absolut ikke af mangel på respekt for de involverede klubber, som kontaktede mig, men jeg har ligesom prøvet det, og nu vil jeg altså noget andet, siger Laudrup.

Officielt: Laudrup bliver træner i Mellemøsten
Officielt: Laudrup bliver træner i Mellemøsten

Den 50-årige fodboldlegende er ikke forundret, hvis nogle ryster på hovedet og ikke forstår hans valg.

- Jeg er helt på det rene med, at nogle personer i Danmark ikke forstår mit valg, men som sagt så går jeg ind i min afsluttende fase som træner og vil derfor gerne prøve noget andet end det, jeg allerede har oplevet, siger Laudrup.

Qatar-klub: Laudrup er 70 procents sikker hos os
Qatar-klub: Laudrup er 70 procents sikker hos os

Han fik et attraktivt tilbud fra Qatar-klubben, fortæller han. Men han kunne faktisk have scoret endnu flere penge, end han gjorde.

- Da Lekhwiya kontaktede mig og sagde, at de virkelig ønskede mig hertil, og tilbuddet samtidig var attraktivt, så slog jeg til. Klubben ønskede mig på en længere kontrakt, men jeg ønskede, at det skulle være for et år ad gangen.

Endnu en Laudrup får nyt job: AGF henter Andreas
Endnu en Laudrup får nyt job: AGF henter Andreas

- Økonomisk ville det være bedre for mig at tage tre år, men jeg kommer til en ny kultur såvel på - som uden for banen, så derfor et år ad gangen, siger Laudrup.

Han føler sig dog overbevist om, at han sammen med sin kone nok skal falde godt til. De kender flere - blandt dem Laudrups tidligere Ajax-holdkammerat Ronald de Boer - som har boet i Qatar og nydt det.

Medie: Laudrup har skrevet under med klub i Qatar
Medie: Laudrup har skrevet under med klub i Qatar

Ritzau spurgte også Laudrup til hans syn på vurderingen fra eksperter, som mener, Laudrups skifte til Qatar peger i retning af, at hans næste job kan være landstrænerjobbet i Danmark, når Morten Olsen stopper på den post.

- Om det er mit sidste eller næstsidste job som træner, skal jeg ikke kunne sige, men det er i den retning, at pilen peger, lyder det fra Laudrup.

Han bekræfter, at Karim Zaza rejser med som målmandstræner.

- I første omgang kommer der ikke flere danskere, siger Michael Laudrup.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx