Af Ritzau - 31/10-16 19:45

Hareide overvejer antallet af angribereHareide overvejer antallet af angribere

Åge Hareide har udtaget seks angribere, og han åbner for at bruge flere eller færre end to samtidig.

storybild

Viktor Fischer og Yussuf Poulsen spillede sammen i angrebet mod Montenegro. Nu overvejer Åge Hareide, om han skal bringe flere eller færre angribere mod Kasakhstan. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Fodboldlandstræner Åge Hareide har svoret til at bruge to angribere, siden han i marts tog hul på sin karriere som dansk landstræner.

Hovedsageligt har landsholdet spillet 3-5-2 og sekundært 4-4-2 under nordmandens ledelse.

Men det er ikke sikkert, at Danmark kommer til at spille med to angribere, når Kasakhstan er modstanderen i VM-kvalifikationen fredag i næste uge.

Det siger Åge Hareide, som mandag udtog hele seks angribere til det opgør.

- Det er ikke sikkert, at vi kommer til at spille med to angribere. Vi ved, at vi har nogle, der fungerer godt sammen, men vi kan spille med forskellige konstellationer.

- Vi må have flere alternativer, og mod Montenegro (0-1-nederlag, red.) spillede vi med fire angribere til sidst, høj som lav, siger Hareide.

19-årige Kasper Dolberg er blandt de seks angribere, Hareide har udtaget. Derudover er Nicolai Jørgensen, Yussuf Poulsen, Viktor Fischer, Martin Braithwaite og Andreas Cornelius udtaget.

Hver især bringer de noget forskelligt, og ingen af dem har endegyldigt sat sig på en fast plads i angrebet, slår nordmanden fast.

- Det giver os et godt udvalg at vælge imellem, og det handler også om at finde ud af, hvem der er de skarpeste i øjeblikket. Der spiller mental og fysisk træthed ind.

- De har forskellige egenskaber. Nogle af dem har meget fysik, og det kan være vigtigt mod Kasakhstan i forhold til høje indlæg. Så har vi nogle skarpe afsluttere, som Dolberg og Nicolai Jørgensen.

- Martin Braithwaite har fart og har spillet godt for Toulouse, og han laver mål og er god i boksen. Viktor Fischer har et godt tempo, siger Hareide om sine mange angribere.

Landsholdet er tvunget til at vinde over Kasakhstan. Landstræneren forventer et meget defensivt udgangspunkt fra kasakkerne, og det danske modsvar bliver en tung offensiv.

- Vi skal have den offensive tanke ind i skallen på spillerne. Vi har mange gode spillere at vælge mellem offensivt, og så skal vi også kunne basere vores spil på det.

- Hvis vi ser på vores spillemæssige overtag i Parken, så kræver det også offensive spillere, siger Åge Hareide.

I forhold til nordmandens seneste landsholdstrup er Pione Sisto og Rasmus Falk fravalgt blandt de offensive spillere.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx