Af Ritzau - 27/07-16 23:33

Ingen Tour-ryttere faldt i mekanisk dopingfældeIngen Tour-ryttere faldt i mekanisk dopingfælde

Rytterne forsøgte ikke at snyde med minimotorer skjult i cyklerne under årets Tour de France.

storybild

Den belgiske cykelcrossrytter Femke van den Driessche blev i januar snuppet for mekanisk doping. Siden er kampen intensiveret mod snyderiet. (Billede: Scanpix/-)

3773 gange blev en cykel testet for at skulle have haft en skjult motor under Tour de France, og i alle 3773 tilfælde var testen negativ.

Det oplyser Den Internationale Cykelunion (UCI).

Prøverne blev taget både før, under og efter etaperne med udstyr, der vil kunne afsløre selv den mindste lille motor i cykelstellet. Det tager cirka 30 sekunder at skanne en cykel for motorer, magneter, batterier eller andre snydeelementer.

- Testene viser, at vi har gjort alt for, at ingen har kunnet snyde med det, siger Brian Cookson, UCI's præsident.

- Vi vil fortsætte med at teste cykler i stort omfang resten af sæsonen, og vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for, at den her form for snyd forbliver ude af vores sport, siger han.

Rygterne har svirret længe om motorer på cyklerne, men det var først, da Femke van den Driessche, en kvindelig belgisk cykelrytter, blev opdaget ved VM i cykelcross i januar, at man fik vished for, at det findes.

Hun benægtede at have brugt cyklen, men fik seks års karantæne.

I tidligere udgaver af Tour de France har årets vinder, Chris Froome (Sky), været under mistanke, fordi han på enkelte bjergetaper har haft tendens til at slå til og køre fra konkurrenterne på en overbevisende måde.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx