Af Ritzau - 09/03-17 15:27; Opdateret: 09/03-17 16:19

Conrad og Kolding redder den danske ære i All EnglandConrad og Kolding redder den danske ære i All England

Den danske herredouble med Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding overlevede tre sætbolde i anden runde.

storybild

Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding er eneste danske herredouble tilbage i årets All England. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Sascha Steinbach)

Det tynder ud i de danske herredoubler ved badmintonturneringen All England i Birmingham, hvor kun Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding er tilbage for at forsvare de rød-hvide farver.

Den ottendeseedede doublekonstellation måtte dog igennem et dramatisk førstesæt mod Lu Ching Yao og Yang Po Han fra Taiwan i sejren på 27-25, 21-17 i anden runde.

Danskerne var bagud i en stor del af første sæt, som endte i et drama. Begge par misbrugte tre sætbolde, inden danskerne på den fjerde af slagsen tog sættet hjem.

- Første sæt var medrivende og intenst. Når man først er ude i omspil, er der ikke meget overskud og taktik. Alligevel formåede vi at gøre det uventede.

- Conrad havde en returnering ved 25-25, der overraskede dem, og en kongeserv ved 26-25. Dem, der tør, vinder sådan et sæt, siger Mads Pieler Kolding.

Andet sæt blev omvendt ensidigt. Sejren i første sæt gav de to danskere ro i spillet, og modstanderne blev udspillet i perioder i andet sæt.

Trods en del sløseri mod slutningen kom sejren aldrig i fare.

Conrad-Petersen og Kolding skal i kvartfinalen møde kineserne Lu Kai og Zheng Siwei, som slog Carsten Mogensen og Mathias Boe i første runde.

- De ser gode ud, men omvendt ved vi, at vi hører til her, så vi håber at kunne tage kampen op og bøffe dem ud, siger Kolding.

Torsdag måtte Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen til gengæld lade livet efter et nederlag i to sæt til et af verdens bedste par, de tredjeseedede japanere Keigo Sonoda og Takeshi Kamura.

Nederlaget endte med at lyde på 18-21, 15-21.

De to danskere haltede lidt efter i det meste af første sæt, men de fik tændt motoren og var helt med ved 18-18.

En stor dansk fejl gav japanerne 19-18, og herfra tog de sættet hjem.

- Jeg misvurderede den og hakkede den i nettet i stedet for bare at bringe den i spil, forklarer Anders Skaarup Rasmussen.

Det ærgerlige sættab så ud til at slå de to danskere ud. I andet sæt røg de af fra start, og japanerne cruisede sig i kvartfinalen.

- Det er altid godt at vinde første sæt, men endnu mere mod et stærkt par. Vi kunne have lagt pres på dem ved at tage første sæt. Nu skulle vi i stede jage dem, siger Rasmussen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx