Af - 20/01-15 13:30

Tysker-brag: Lærling  mod læremesterTysker-brag: Lærling mod læremester

Der bliver masser af gensyn med familiære ansigter i Danmarks VM-opgør mod Tyskland i aften.

storybild

Den danske og tyske landstræner Gudmundur Gudmundsson og Dagur Sigurdsson. (Billede: Poulsen Lars)

Der er venskaber på kryds og tværs holdene imellem, når Danmark i aften tørner sammen mod Tyskland. Her spiller halvdelen af det danske landshold nemlig til dagligt.

Men især de to trænere går mange år tilbage: Gudmundur Gudmundsson har spillet mod, været landstræner for og ligatræner mod tyskernes 13 år yngre islænding Dagur Sigurdsson. Så der er velsagtens tale om et opgør, hvor lærlingen møder læremesteren.

Den nye landstræner: Sådan skal pigerne spille
Den nye landstræner: Sådan skal pigerne spille

- Haha. Ja, det kan man godt sige. Det bliver lidt mærkeligt at skulle stå over for ham, griner Gudmundur Gudmundsson og supplerer:

- Vi har kendt hinanden i mange år. Vi har spillet mod hinanden, og han var kaptajn på mit landshold, da jeg trænede Island. Så jeg kender ham rigtig godt.

Anja Andersen siger stop: Aldrig mere håndbold
Anja Andersen siger stop: Aldrig mere håndbold

Tyskland har vist storform ved dette VM og slået to meget jævnbyrdige modstandere i form af Polen og Rusland. Så lige nu topper de Danmarks gruppe.

- Jeg synes, de har overrasket. Jeg havde ikke regnet med, at de ville vinde over de to hold, siger Niklas Landin, der kender mange af tyskernes spillere fra Bundesligaen.

Wilbek om ny landstræner: - Han har mangler
Wilbek om ny landstræner: - Han har mangler

Anders Eggert har spillet i Tyskland i en årrække, og han mener, at deres landshold har transformeret sig en del over de seneste år, siden de vandt VM-guld i 2007 og siden faldt drastisk i niveau.

- De spiller meget anderledes, end de gjorde tidligere, og jeg synes, de har bygget et hold op, der ser rigtig godt ud, vurderer han men understreger, at han ser Danmark som et bedre hold.

. Det bliver på en eller anden måde en slags finale forstået sådan, at hvis Tyskland vinder, så har de jo nærmest vundet gruppen, siger Eggert.

Den danske landstræner har dog en plan til at stoppe tyskernes gode stime.

- Jeg vil ikke sige for meget, men vi arbejder med nogle taktiske ting, som vi mener kan lykkes mod dem, siger Gudmundur Gudmundsson.

Danmark-Tyskland starter klokken 19 dansk tid. Se kampen på TV 2.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx