Af Ritzau - 22/04-17 17:53

Ribe-Esbjerg stormer videre og dufter DM-semifinaleRibe-Esbjerg stormer videre og dufter DM-semifinale

Ribe-Esbjerg er tæt på en DM-semifinale og kan selv afgøre sin skæbne efter hjemmesejr over TTH Holstebro.

storybild

Ribe-Esbjerg-træner Claus Uhrenholt kan selv afgøre, om der skal spilles DM-semifinale i håndboldherrernes slutspil. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Bo Amstrup)

Ribe-Esbjerg har fundet melodien i håndboldherrernes slutspil, og lørdag fortsatte klubben succesen.

I et særdeles tæt opgør hjemme mod TTH Holstebro vandt Ribe-Esbjerg 25-22 og bookede det syvende point i slutspillet i 888 Ligaen.

Kampen handlede om, hvilket hold der skulle have fordel af selv at kunne sikre en DM-semifinale.

Den tilhører Ribe-Esbjerg nu, mens TTH Holstebros vej til en semifinale ser vanskelig ud.

Ribe-Esbjerg topper efter sejren gruppe 2 med syv point, mens TTH bliver på fire point ligesom Bjerringbro-Silkeborg, der spiller senere lørdag.

Ribe-Esbjerg er kommet fra baghjul, da holdet ikke havde point med over fra syvendepladsen i grundspillet.

Ribe-Esbjerg havde ikke tabt til TTH i sæsonens tre tidligere opgør, men favoritværdigheden duftede alligevel af at tilhøre Holstebro-mandskabet, der var i DM-finalen i fjor.

Hjemmeholdet vaklede dog ikke i begyndelsen, da Rasmus Nielsen bragte Ribe-Esbjerg foran 4-2 efter ni minutter.

Ingen af mandskaberne havde helt fundet melodien, og det var enkeltmandspræstationer, der primært var i fokus i halvlegens begyndelse.

Søren Haagen viste igen sit repertoire i hjemmeholdets mål, hvor reflekserne hos den 43-årige tidligere landsholdskeeper atter imponerede i første halvleg.

Profilen Jacob Holm vred sig fri og hamrede Ribe-Esbjerg foran 7-5, men Peter Balling svarede umiddelbart efter igen og reducerede for gæsterne i det tætte opgør.

Balling bragte også TTH i front 9-8 og 12-10 med sin fjerde scoring, og gæsterne førte 12-11 ved pausen.

Kampen lå og vippede og var meget lige i begyndelsen af anden halvleg, hvor Lukas Karlsson bragte Ribe-Esbjerg foran 16-15. Med et kvarter igen vidnede 18-18 om jævnbyrdighed.

Med ti minutter igen var intet ændret. Lukas Karlsson havde udlignet til 19-19, og Jacob Holm trak bolden i mål til 20-19 til Ribe-Esbjerg.

Hjemmeholdet tog en føring på to mål med ind i de sidste fem minutter, men TTH reducerede og holdt spændingen på maksimum.

Ved 23-21 til Ribe-Esbjerg nappede målmand Emil Tellerup et straffekast, og derfra blev der ikke mere spænding, og hjemmeholdet sikrede sig det gode udgangspunkt i jagten på en semifinale.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx