Af Ritzau - 24/03-17 13:28

To tidligere NHL-profiler er med i dansk trupTo tidligere NHL-profiler er med i dansk trup

Landstræner Jan Karlsson har sin første trup klar til træningslejren op til ishockey-VM i Tyskland i maj.

storybild

Sportschefen i Danmarks Ishockey Union, Jesper Duus, glæder sig til at se landsholdet komme i sving med forberedelserne. (Billede: Scanpix/Martin Sylvest Andersen)

Det danske ishockeylandshold samles på mandag i Odense for at forberede sig til VM, der spilles i maj i Tyskland og Frankrig.

De tidligere NHL-spillere Peter Regin og Oliver Lauridsen og de seneste sæsoners VM-målmand Sebastian Dahm er med i truppen.

Også anfører Morten Green, der har spillet 303 landskampe, er med.

Sportschefen i Danmarks Ishockey Union, Jesper Duus, glæder sig til at se holdet komme i gang med VM-forberedelserne.

Sammenligner man med tidligere trupper så tidligt i VM-forløbet, er det en flok stærke spillere, landstræner Jan Karlsson råder over, mener Duus.

- Der er nogle rigtig interessante navne med i truppen, hvilket nok er lidt usædvanligt for tidspunktet på året, siger Duus i en pressemeddelelse

- Det er bare inspirerende og giver formentlig træneren mulighed for at indøve lidt ekstra detaljer tidligt i forløbet. Der skal nok blive god kamp om pladserne i den endelige trup, siger sportschefen.

Karlsson skal bruge den første uge på træningsisen op til træningskampen i Odense mod Slovakiet torsdag 6. april. To dage senere mødes de to nationer i Aalborg.

For Danmarks vedkommende bliver selve VM-slutrunden en tilbagevenden til den arena i Köln, der i 2010 bød på den første danske VM-kvartfinale nogensinde. Den endte med nederlag.

Den anden VM-kvartfinale med dansk deltagelse blev spillet i Moskva i fjor, hvor Karlssons mandskab måtte lade livet mod et stærkt finsk mandskab.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
2.400 år gammelt ansigt kan blinke...
bt.dk
Hidtil bedste afsnit af 'Liberty':...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx