Af - 23/06-15 12:58

Ryttere skændtes – stjal doping fra hinandenRyttere skændtes – stjal doping fra hinanden

Cykelrytterne på det danske hold Team Home Jack & Jones havde en 'dopingcentral' i Luxembourg – men stofferne førte til interne stridigheder

storybild

Team Home Jack & Jones i 1999. (Billede: Polfoto)

Ifølge dopingrapporten fra Anti Doping Danmark og Danmarks Idrætsforbund, havde flere danske ryttere i starten af dette årtusind en regulær doping-central i Luxembourg.

Anonym kilde: Sastre forlod Riis efter dopingopfordring
Anonym kilde: Sastre forlod Riis efter dopingopfordring

Holdets danske sportsdirektør Johnny Weltz var med til at forsyne en dopinglejlighed i Luxembourg, hvor en af holdets ryttere boede.

- Dopingstofferne blev opbevaret i køleskabet i denne lejlighed og derfra distribueret videre til primært ryttere på det danske hold, har rytterne forklaret i doping-rapporten.

Det var rytterne selv, der stod for dopingen og for køleskabet. Og det førte til interne stridigheder på holdet. Undersøgelsesgruppen har derudover af disse kilder fået oplyst, at der opstod problemer rytterne imellem, når de skulle fordele dopingstofferne og sørge for betalingen, som skete med rytternes præmiepenge.

Rapport: Bjarne Riis accepterede doping på sit hold
Rapport: Bjarne Riis accepterede doping på sit hold

Johnny Weltz har bekræftet over for undersøgelsesgruppen, at der var problemer rytterne imellem om betaling og brug af dopingen.

Rytterne skulle kun tage det, de havde betalt for, men ifølge Weltz forsvandt nogle af stofferne.

Holdets anden sportsdirektør, Alex Pedersen, har i rapporten erkendt, at han kendte til dopingarrangementet.

I forbindelse med rytternes uenighed om fordeling af dopingmidlerne oplyste han rytterne om, at holdledelsen ikke ville blande sig i stridighederne.

LÆS OGSÅ: Tinkoff-Saxo holder fast i Nicki Sørensen

LÆS OGSÅ: Nicki Sørensen: Jeg dopede mig som aktiv

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx