Af Ritzau - 13/09-16 19:14

Skred i diskussion om CL-ændring placerer DBU's stemmeSkred i diskussion om CL-ændring placerer DBU's stemme

Kommende ændringer af Champions League, der favoriserer de største lande, tages op på et møde onsdag.

storybild

Jesper Møller skal onsdag være med til at diskutere ændringer af Champions League. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Sloveneren Aleksander Ceferin får den danske stemme, når der onsdag skal vælges ny præsident til Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa). Det meddelte Dansk Boldspil-Union (DBU) tirsdag.

DBU-formand Jesper Møller understreger, at polemikken omkring den nylige ændring af Champions League-formatet fik stor betydning for forbundets valg.

Ceferins modkandidat ved Uefas præsidentvalg, Michael van Praag, var i sidste uge med til at vedtage en ændring af Champions League, som favoriserer de største nationer og gør det sværere for mindre nationer som Danmark at komme med i turneringen.

- Vi sagde til de to kandidater, at beslutningen skal laves om, og spurgte dem, om de ville arbejde for det. Her var Ceferin klart mest tydelig i spyttet. Han har ikke været en del af processen og er uenig beslutningen. Det udtrykte han hurtigt i forløbet.

- Jeg er mere sikker på, at Ceferin vil arbejde i den retning, siger Jesper Møller.

Efter ankomsten til Athen, hvor præsidentvalget foregår, har Møller fået fornemmelsen af, at det er realistisk at ændre på den seneste beslutning.

- Jeg har prøvet at finde ud af, om der er realitet bag ønsket om at ændre Champions League-formatet, og der er nu indkaldt til et møde onsdag, hvor alle formænd og generalsekretærer og delegerede er med.

- Det ser jeg som en indrømmelse fra Uefas side om, at man er nødt til at kigge på det igen.

- Beslutningen står ved magt, indtil der er taget en anden beslutning i eksekutivkomiteen, men nu er der klar bevægelse i retning af vores synspunkt om, at det skal laves om, siger Jesper Møller.

Ændringerne, der skal træde i kraft fra sæsonen 2018/2019, giver de fire største nationer flere hold med, mens det bliver gjort sværere for de mindre nationer at klemme sig ind i gruppespillet.

Michael van Praag har forsvaret beslutningen med, at man derved har forhindret de største nationer i at lave en lukket udbryderliga.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx