13/03-16 10:24

Rafael Nadal vil renses for eksministers dopinganklageRafael Nadal vil renses for eksministers dopinganklage

Tidligere sportsminister hævder, at spanieren fingerede en skade for at dække over en positiv dopingtest.

storybild

Rafael Nadal er en slagmaskine på tennisbanen, og nu slår han også igen uden for. Han tager afstand til Frankrigs tidligere sportsministers beskyldninger om at have opdigtet en knæskade for at skjule en positiv dopingtest. (Billede: AP/Silvia Izquierdo)

Tennissporten er kommet i fokus for urent trav i forbindelse med både matchfixing, aftalt spil og doping. Maria Sharapova tager overskrifterne i meldonium-sagen, men også Rafael Nadal er bragt ind i ligningen.

Frankrigs sportsminister fra 2007 til 2010, Roselyne Bachelot, hævder nemlig, at Rafael Nadal i 2012 opdigtede en skade for at skjule en positiv dopingprøve.

I de sidste mange måneder af 2012 var Rafael Nadal ude, og hans officielle forklaring lød, at det skyldtes en knæskade. Men den tidligere sportsminister mener altså at vide, at årsagen var, at han ville skjule en positiv dopingtest for dopingkontrollanterne.

Rafael Nadal tager nu til genmæle og afviser Bachelots udlægning af sagen.

- Mig? Du kan spørge ITF (Det Internationale Tennisforbund), du kan spørge Wada (Det Internationale Antidopingagentur), du kan spørge hvem som helst, siger Rafael Nadal til nyhedsbureauet AFP.

Han har gennem hele sin karriere nægtet al forbindelse til brug af forbudte stoffer og er aldrig testet positiv af dopingmyndighederne.

- Jeg har aldrig gjort det, og jeg vil aldrig gøre det, og jeg vil ikke tale mere om det.

- Jeg har arbejdet så hårdt gennem hele min karriere for at opnå den succes, jeg har fået, og nu er tidspunktet inde til at søge retfærdighed, siger Rafael Nadal til AFP.

Han forlanger "retfærdighed", sit navn renset, og at folk holder op med at pege fingre af ham.

Den spanske stjerne får opbakning fra fodboldklubben Real Madrids manager, Zinedine Zidane, som kalder Nadal "en gentleman og en person, som har vist værdier", og Nadals onkel Toni Nadal kalder Roselyne Bachelot for "imbecil".

ITF har via en talsmand ladet forstå, at Roselyne Bachelots anklager er "ukorrekte".

Roselyne Bachelot fremsatte sin påstand på fransk tv.

- Vi ved, at Nadals berømte syv måneder lange skadespause uden tvivl skyldtes en positiv (dopingprøve).

- Når du ser en tennisspiller, som holder op med at spille i mange måneder, er det, fordi han har testet positiv, og fordi de skjuler det. Det er ikke noget, som altid sker, men ja, det sker oftere, end man tror, lød det fra Roselyne Bachelot.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx