Af - 28/05-16 23:22; Opdateret: 29/05-16 00:36

Straffe-drama i finalen: Real Madrid vinder Champions LeagueStraffe-drama i finalen: Real Madrid vinder Champions League

Real Madrid vinder Champions League efter et straffesparksdrama, hvor Christiano Ronaldo bliver helten med det afgørende spark.

Bildstrecke im Grossformat »

Det bliver Real Madrid, der skal indgraveres i pokalen som vindere af Champions League i 2016.

Det står fast efter sejren over Atlético Madrid i en utrolig dramatisk finale, der skulle afgøres i straffesparkskonkurrence. Manden med det afgørende spark blev Cristiano Ronaldo, der efter en halvsløj kamp nu står tilbage som helten.

Omvendt står Juanfran tilbage som skurken, da han brændte Atlético's fjerde spark, og dermed gav Ronaldo muligheden for at afgøre kampen, der i øvrigt endte 1-1 i ordinær spilletid.

Bekræftet: Mourinho får tre år i Manchester United
Bekræftet: Mourinho får tre år i Manchester United

Kampen udviklede sig omvendt af de to Madrid-holds finale i 2014, for denne gang var det Real Madrid, der kom foran i første halvleg, og Atlético Madrid, der udlignede sent i anden halvleg.

1-0-scoringen bliver sat ind af Sergio Ramos efter et kvarters spil i en situation, hvor en offside havde været på sin plads. Toni Kroos slår et frispark ind i feltet, og Gareth Bale header den videre til Ramos, der på det tidspunkt er kommet i en tynd offside.

Men det bliver ikke fløjtet, og Ramos kan derfor kalde sig den første forsvarer, der har scoret i to Champions League-finaler. Nu var det pludselig Atlético, der skulle jagte en scoring, men det havde de så også 75 minutter til.

Daniel Agger er med mod Sønderjyske søndag
Daniel Agger er med mod Sønderjyske søndag

Der sker dog ikke mere i første halvleg, men efter pausen kommer Atlético flyvende, mens Real Madrid ligner nogen, der ikke er kommet op af omklædningsrummet endnu.

Efter to minutter begår Pepe straffespark, da han nedlægger Fernando Torres. Sparket fra 11-meter-pletten giver dog ingen scoring, da Griezmann brager bolden på overliggeren.

Forløsningen for Atlético kommer 10 minutter før tid, da Carrasco sætter foden på et flot indlæg fra Juanfran og dermed sender kampen i forlænget spilletid.

De sidste minutter virker det nemlig til, at begge hold ikke tør satse hele butikken på at afgøre kampen efter 90 minutter.

Og sådan fortsætter det i den forlængede spilletid, hvor trætheden og kramperne også melder sig. Real Madrid har de største muligheder, men det bliver kun til lige ved og næsten, og så skal kampen afgøres fra 11-meter-pletten.

Real Madrid skyder først og ned mod deres egne fans. Det bliver ikke målmændene, der afgører finalen, for alle spillere scorer - på nær Juanfran, der sender sit skud på stolpen, og efterfølgende brager Cristiano Ronaldo bolden i mål til Real Madrids store triumf.

Dermed vinder Real Madrid Champions League for anden gang på tre år - begge gange med sejr over lokalrivalerne fra Atlético Madrid.


LÆS OGSÅ: Durmisi om Betis-skifte: Jeg var aldrig i tvivl

LÆS OGSÅ: Engelsk fodbold sætter ny fyringsrekord

LÆS OGSÅ: Dansk forsvarskomet glæder sig til svær sæson nummer to

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vennen og rivalen mindes afdøde...
bt.dk
Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Khader: Danmark bør boykotte fodbold-VM
bt.dk
Superliga-klub bløder: Præsenterer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx