18/08-17 16:28; Opdateret: 18/08-17 18:09

Dansk talent tager føringen i ungdommens Tour de FranceDansk talent tager føringen i ungdommens Tour de France

U23-europamesteren Kasper Asgreen kørte alene over målstregen på 1. etape af Tour de l'Avenir.

storybild

Loudeac. De danske cykeltalenter har tradition for at gøre det godt i det prestigefyldte etapeløb Tour de l'Avenir, og dette års udgave ser ikke ud til at blive en undtagelse.

På 1. etape strøg Kasper Asgreen (Veloconcept) alene over målstregen efter 134 kilometers kørsel omkring den franske by Loudeac, og han kan dermed iføre sig løbets førertrøje på 2. etape lørdag.

Asgreen er i gang med en flot sæson, og det er blot to uger, siden han vandt europamesterskabet i enkeltstart for U23-ryttere.

På fredagens etape var den talentfulde dansker med i et langt udbrud, og efterhånden som flere af medudbryderne faldt fra i den drilske blæst, holdt Asgreen sig fremme.

Med sine sidste kræfter holdt han forfølgerne bag sig på opløbsstrækningen og kørte alene over stregen med et forspring på tre sekunder.

- Jeg er så sindssygt glad og stolt. Det er ikke hver dag, at man napper en Avenir-etape. Det er helt vildt.

- Vi kørte vildt stærkt hele dagen, og jo mere blev det til min fordel. Jeg blev ved med at tro på det, og så gav det pote, siger Kasper Asgreen i en pressemeddelelse fra Team Veloconcept..

Tour de l'Avenir bliver også kaldt ungdommens Tour de France, og etapeløbet har haft prominente vindere som Bauke Mollema, Warren Barguil og Nairo Quintana.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx