Af Ritzau - 16/10-16 16:34

Magnus Cort spejdede forgæves efter hjælpMagnus Cort spejdede forgæves efter hjælp

Det danske VM-håb havnede i en gruppe uden landsmænd, da han punkterede på det værst tænkelige tidspunkt.

storybild

Magnus Cort vandt to etaper i Vuelta a Espana tidligere i år. Søndag blev han sat ud af spil før finalen i linjeløbet ved VM på landevej. (Billede: Scanpix/Khaled Desouki)

Danske Magnus Cort blev offer for meget uheldig timing, da han søndag blev sat ud af spillet i herrernes linjeløb ved VM i landevejscykling.

Han sad fremme i frontgruppen, da han blev ramt af punktering og ikke kunne få hjælp af hverken servicebil eller holdkammerater.

Den danske VM-kaptajn gled ned i anden gruppe, som aldrig kom til at spille en afgørende rolle i løbet.

- Det var irriterende med den punktering, jeg fik. Jeg sad i første gruppe, og vi var ude af sidevinden og skulle bare ind på omgangene (på rundstrækningen, red.). Det er røvirriterende, siger Magnus Cort til TV2 Sport.

Han havde nemlig placeret sig helt rigtig, da defekten indtraf.

- Jeg havde fantastisk hjælp fra Chris (Christopher Juul-Jensen, red.) til at positionere mig, og det var det, der gjorde, at jeg sad det rigtige sted.

- Jeg havde total opbakning de første 75 kilometer, men det er klart, at jeg savnede nogen, da jeg punkterede og havnede i anden gruppe. Jeg havde regnet med, at der ville sidde en ordentlig håndfuld (danskere, red.) der, siger han.

Servicebilen kunne ikke nå frem på grund af den på det tidspunkt korte afstand mellem de to frontgrupper. Men holdkammeraterne var bare væk. Spørgsmålet er hvorfor.

- Det tør jeg ikke sige. Men det var svært, siger Magnus Cort.

Rutinerede Lars Bak har et mere konkret svar.

- Der var rigtig meget positionskamp derude. Vi gjorde, hvad vi kunne, men det var ikke godt nok, siger Lars Bak til TV2 Sport.

Michael Mørkøv forklarer, at han undervurderede situationen, da hovedfeltet blev sprængt i sidevinden og fejlsatsede på, at de to grupper ville finde sammen uden hans kræfter.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx