Af Ritzau - 28/09-16 00:08; Opdateret: 28/09-16 10:15

Solbakken kalder tætpakket superligaprogram ren idiotiSolbakken kalder tætpakket superligaprogram ren idioti

Ståle Solbakken mener, at den stramme planlægning af Superligaen er en ulempe for danske klubber i Europa.

storybild

Ståle Solbakken måtte vente indtil anden halvleg, før hans FCK-spillere fik bolden i mål mod Club Brugge, der blev nedlagt med 4-0 tirsdag aften i København. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

FC København-manager Ståle Solbakken leverede en hård kritik af planlægningen i Alka Superligaen efter tirsdagens 4-0-sejr over Club Brugge i Champions League.

Kampen mod Club Brugge var den fjerde på ti dage for FCK. Forud for tirsdagens opgør i Telia Parken havde FCK på kort tid været i aktion tre gange i den hjemlige liga.

- Det er idioti, hvis man vil hjælpe dansk fodbold til at gøre det godt i Europa, siger Ståle Solbakken og uddyber:

- Jeg er med på, at vi har en bredere trup end Brøndby eller AaB. Hvis de havde spillet i et europæisk gruppespil, så ville deres muligheder være forringet. Vi har lidt flere penge og råd til to-tre spillere mere end dem.

- Men det er altså små marginaler, der er afgørende, så klubberne skal være maksimalt forberedt i Europa.

- I Belgien, Portugal og Holland kan de finde ud af det, mens vi i Danmark lægger flere kampe ind.

- Når vi skal spille i Superligaen, så kræver det meget forberedelse - ikke mindst mentalt. Hvis vi ikke stiller et hold, der er ordentlig sat op, så har vi det svært, siger Solbakken.

Tirsdagens storsejr blev grundlagt på et kvarter i begyndelsen af anden halvleg, hvor de københavnske værter scorede tre gange.

- Det var en magtdemonstration. Det var 12-15 minutter til historiebøgerne, og det var farligt i hvert eneste angreb.

- Men det er jo ikke sådan, at vi sprudler som i tidligere sæsoner. Det skyldes nok dem, der har lagt vores kampprogram, siger FCK-manageren.

Trods udfordringer med mange kampe i den hjemlige liga efter superliga-udvidelsen til 14 hold, så er den norske FCK-manager positiv omkring københavnernes muligheder i Champions League.

Det danske mesterhold har nu fire point, efter at det for to uger siden blev 1-1 ude mod FC Porto. Om tre uger gælder det Leicester på udebane.

- Nu har vi Leicester to gange og så Porto, og det kan blive til alt fra nul til fire-seks point.

- Vi har fået et godt udgangspunkt. Vi må holde truppen frisk og skadefri, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx