Af Ritzau - 07/11-16 21:58

Wass ser tilbage på afbud: Min fod er et evigt problemWass ser tilbage på afbud: Min fod er et evigt problem

Daniel Wass mangler lidt knogle i foden og døjer med smerter. Derfor meldte han afbud mod Polen og Montenegro.

storybild

Daniel Wass meldte i oktober afbud til landskampene mod Polen og Montenegro i oktober, men midtbanespilleren fra Celta Vigo gik på banen i den spanske liga mod FC Barcelona. (Billede: Scanpix/Erik Refner)

Det skabte en del forundring, da Celta Vigo-spilleren Daniel Wass for en måned siden meldte fra til landsholdet og dagen efter gik på banen mod FC Barcelona i den spanske liga.

Nu er den 27-årige midtbanespiller tilbage på landsholdet, der på fredag møder Kasakhstan i VM-kvalifikationen.

Wass forstår udmærket, at afbuddet til kampene mod Polen og Montenegro så lidt underligt ud.

- Sagen er, at jeg har en fod, som jeg rev fuldstændig i stykker til U21-EM i 2011, og siden dengang har den til tider ikke føltes normal.

- Ind imellem har jeg ondt i den, og den er meget løs. Jeg har også ekstra indlæg i mine støvler, siger Daniel Wass om foden, der i begyndelsen af oktober mest af alt havde brug for en pause.

- Det her er noget, jeg kommer til at døje med resten af livet.

- Jeg fik skannet den en gang, da jeg spillede i Evian, og jeg ved, at jeg mangler et lille knoglestykke et sted i foden - en flig eller noget andet - og en gang imellem har jeg ondt i den, forklarer han.

Hvis landsholdsafbuddet i oktober var blevet meldt ud et døgn senere af Dansk Boldspil-Union (DBU) - altså efter kampen mod Barcelona - så var der sikkert ingen, der havde undret sig over, at Daniel Wass måtte blive væk.

Om det var uheldig kommunikation, der bragte Daniel Wass i en spøjs situation, har han ikke lyst til at svare på. Meget tyder dog på, at det var årsagen.

Landstræner Åge Hareide har i hvert fald endnu en gang sendt bud efter Celta Vigo-spilleren, der håber på spilletid mod Kasakhstan.

- Jeg møder ind i landsholdslejren med selvtillid og har gjort det fint på det seneste.

- Alle er mødt ind med forhåbning om at spille, tror jeg. Ellers skal man ikke være her. Det vil jeg vise ude på træningsbanen, og så må vi se, om Åge vælger mig, siger Daniel Wass.

Midtbanespilleren er klar over, at kun sejren tæller, hvis landsholdet skal gøre sig de mindste forhåbninger om en plads ved VM i Rusland om to år efter nederlag til Polen og Montenegro.

- Vi skal vinde på fredag. Vi behøver ikke snakke så meget om, hvordan vi skal spille mod Kasakhstan. Vi skal bare gå ud og vinde.

- Om det bliver en 1-0-sejr, hvor vi skubber bolden i mål med en eller anden legemsdel, er fuldstændig lige meget. Vi skal bare vinde, slår Daniel Wass fast.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Husker du Henrik og alle de andre?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx